G4Media.ro

Un britanic a rămas fără 2 mil. € după ce a vrut…

Sursă foto: Pexels

Un britanic a rămas fără 2 mil. € după ce a vrut să vândă criptomonede unor români

Un britanic în vârstă de 35 de ani a rămas fără două milioane de euro după ce a încercat să vândă 41,69 de criptomonede unor români, relatează Monitorul de Cluj.

Cei care l-au lăsat fără bani sunt câțiva români care l-au păcălit să își facă un portofel digital pe un site îndoielnic.

S-au efectuat trei percheziții domiciliare și au fost descoperite și ridicate instrumente concepute sau adaptate în scopul clonării cardurilor bancare – skimming, medii de stocare, cartele SIM, dar și o armă din categoria celor supuse autorizării.

”Din cercetări a reieșit că, în cursul lunii aprilie 2021, un cetățean britanic, de 35 de ani, care intenționa să vândă 41,69 de criptomonede, prin intermediul unei tranzacții directe, fără utilizarea unei platforme de tranzacționare, ar fi stabilit o legătură cu un grup de bărbați din municipiul București și din județul Mureș.

Din grupul respectiv ar fi făcut parte și un bărbat, de 48 de ani,  identificat drept intermediar pentru clientul principal al criptomonedelor”, a transmis IPJ Cluj.

Bărbații l-au ajutat pe britanic să își mute toate criptomonedele într-un portofel digital la care aveau acces.

În câteva zile monedele virtuale s-au evaporat. Când și-a dat seama că a fost păcălit a anunțat poliția.

Au fost puse în aplicare 4 mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj, în vederea audierii.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Romani și în țară români și în afară!

  2. Titlul este gresit: Un britanic a ramas fara 41,69 de criptomonede. Nu a pierdut nici un Euro, ci doar criptomonede…..