G4Media.ro

Un bărbat din Beijing a băgat în carantină 5.000 de persoane după…

Sursa foto: AFP

Un bărbat din Beijing a băgat în carantină 5.000 de persoane după ce a încălcat regulile anti-Covid

Un bărbat din Beijing este anchetat face penal după ce nu s-a supus izolării obligatorii la domiciliu, ceea ce a determinat autoritățile să plaseze cei peste 5.000 de vecini ai săi în carantină la domiciliu sau în carantină guvernamentală, potrivit The Guardian.

Luni, oficialii au declarat că bărbatului, în vârstă de 40 de ani, i s-a spus să se izoleze la domiciliu după ce fusese într-un centru comercial considerat zonă de risc, în 23 mai. Potrivit autorităților, în timpul perioadei de carantină, acesta „a ieșit de multe ori și s-a deplasat în comunitate”, înainte ca el și soția sa să fie testați pozitiv, cinci zile mai târziu. Drept urmare, autoritățile au ordonat celor 258 de persoane care locuiau în bloc cu el să meargă la centrul guvernamental de carantină, iar celor peste 5.000 de persoane care locuiau în comunitatea rezidențială să nu-și părăsească locuințele.

China a impus restricții dure, în timp ce se străduiește să elimine focarele de Omicron, varianta extrem de transmisibilă a Covid-19. Politica chineză „zero-Covid” a fost criticată pentru impactul negativ semnificativ asupra economiei și populației, în special în Shanghai.

Duminică, autoritățile au raportat 122 de noi cazuri comunitare în întreaga țară, în afara zonelor de carantină și incluzând 102 purtători asimptomatici. În Beijing, doar 12 cazuri transmise local au fost raportate duminică, iar bibliotecile, muzeele, teatrele și sălile de sport au fost autorizate să se redeschidă în zonele în care nu a existat niciun caz de cel puțin șapte zile.

Autoritățile de la Beijing au încercat să evite o închidere în masă, dar în schimb au impus restricții de călătorie, lucrul de acasă în unele districte, au închis locuri publice și au impus carantine specifice unor clădiri și zone rezidențiale.

În Shanghai, o carantină declarată în aprilie se va încheia miercuri, iar guvernul a anunțat o serie de măsuri de stimulare economică menite să remedieze pagubele. În cadrul unei întâlniri fără precedent cu peste 10.000 de oficiali săptămâna trecută, premierul Li Keqiang a avertizat că economia se află într-un „punct critic” și că vor exista consecințe grave dacă oficialii nu vor acționa rapid și nu vor echilibra măsurile anti-Covid cu creșterea economică.

Mai multe regiuni au stabilit regimuri de testare „de rutină” care impun ca toți rezidenții să obțină un rezultat negativ PCR la fiecare două sau trei zile pentru a se putea deplasa cu mai multă libertate. Au fost înființate centre de testare în orașe precum Beijing, Shanghai, Shenzhen, Hangzhou și în provinciile Hebei, Henan și Jiangxi. În orașul Langzhong, din Sichuan, autoritățile au revenit asupra cerinței ca cetățenii să plătească singuri pentru testul săptămânal obligatoriu, după proteste publice. Județul Longxi din provincia Gansu a impus, de asemenea, teste săptămânale.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

7 comentarii

  1. Au băgat 5000 de oi albe in carantină din cauza oii negre. Ieuropa visează la așa performante

  2. Fake news. Guvernul chinez a bagat in carantina 5000 de persoane dupa ce a inventat o poveste despre un barbat care ar fi eludat niste resteictii draconice fara sa produca vreo dovada despre pretinsa fapta.

  3. Foarte bine i-au făcut – cum ar zice domnul Arafat. Si celor 5000 de contagioși.

  4. Gresit, nu un barbat ci partidul si organele, vajnici luptatori pe frontul anti-covrig.

  5. ca nu mai mor bunicii chinezilor ba draghi. sunt salvate vieti

  6. Mai rău decât în prostia omeneasca unde se temeau de drobul de sare ca să nu cadă pe copil. Acolo macar era o logică, fie și stupidă, aici nu îi nici o logică.