G4Media.ro

Un bărbat a câștigat aproape două milioane de dolari, după ce a…

Sursa foto: Pexels

Un bărbat a câștigat aproape două milioane de dolari, după ce a tras cu urechea la discuțiile soției, angajată a companiei petroliere BP

Soțul unei angajate a companiei petroliere BP a fost acuzat de insider trading în SUA, în urma unor afirmații potrivit cărora ar fi ascultat detalii despre apelurile efectuate de soția sa în timp ce lucra de acasă, scrie BBC.

Comisia americană pentru valori mobiliare și schimburi bursiere (US Securities and Exchange Commission – SEC ) a susținut că Tyler Loudon a obținut profituri ilegale de 1,76 milioane de dolari (1,39 milioane de lire sterline).

Autoritatea de reglementare a susținut că Tyler Loudon a auzit mai multe conversații ale soției sale despre preluarea de către BP a TravelCenters of America și a cumpărat acțiuni ale firmei.

BP a refuzat să comenteze.

Comisia americană pentru valori mobiliare și schimburi bursiere (SEC) a declarat: „Susținem că domnul Loudon a profitat de condițiile sale de muncă la distanță și de încrederea soției sale pentru a profita de informații pe care le știa confidențiale”.

Soția sa – manager de fuziuni și achiziții la BP – a lucrat la preluarea TravelCenters de către gigantul petrolier. SEC a declarat că Tyler Loudon a cumpărat 46.450 de acțiuni TravelCenters, fără știrea soției sale, înainte ca tranzacția să fie făcută publică în februarie anul trecut.

În urma anunțului, prețul acțiunilor TravelCenters a crescut cu aproape 71%, iar dl Loudon ar fi vândut imediat toate acțiunile nou cumpărate pentru a obține un profit, a declarat SEC.

Divorț

În plângerea autorității de reglementare se arată că, în timpul negocierilor pentru tranzacția dintre TravelCenters și BP în 2022, Tyler Loudon, din Houston, Texas, și soția sa au lucrat în birouri de acasă aflate la mai puțin de 6 metri unul de celălalt.

„Ca urmare, ei au auzit și au asistat frecvent la conversațiile și videoconferințele legate de muncă ale celuilalt”. De asemenea, ea a lucrat la afacere și atunci când cuplul a stat într-un „mic Airbnb” din Roma, se arată în plângere.

Bărbatul i-a mărturisit soției sale despre cumpărarea acțiunilor TravelCenters după ce Autoritatea de Reglementare a Industriei Financiare a început să pună întrebări despre afacerea BP și despre cine era „la curent”.

Potrivit plângerii, el a spus că a cumpărat acțiunile pentru că „voia să facă destui bani pentru ca ea să nu mai fie nevoită să lucreze multe ore”.

Soția sa – care a fost „uluită de această dezvăluire” – a raportat tranzacția către supervizorul ei de la BP.

E-mailul și mesajele ei au fost analizate de BP, care nu a găsit nicio dovadă că aceasta a divulgat cu bună știință informațiile despre tranzacție soțului ei sau că știa că acesta a cumpărat acțiunile.

Dar „BP a concediat-o totuși”, se arată în dosar.

Potrivit plângerii autorității de reglementare, soția lui Tyler Loudon s-a mutat din casă și a încetat orice contact cu el. În iunie, ea a inițiat procedura de divorț.

„Supraveghere eficientă” 

Într-o declarație, SEC a precizat că Loudon nu a negat acuzațiile și a fost de acord să plătească o penalitate.

El se confruntă, de asemenea, cu potențiale acuzații penale și, dacă va fi condamnat, ar putea primi o pedeapsă cu închisoarea.

În timpul pandemiei, când mulți angajați nu au putut lucra la birou, autoritatea britanică de reglementare Financial Conduct Authority (FCA) a avertizat cu privire la gestionarea riscurilor de insider trading atunci când se lucrează de acasă.

Având în vedere că munca de acasă este acum inclusă în tiparele de lucru ale multor organizații, FCA a declarat că „necesitatea unei supravegheri eficiente în orice moment” rămâne critică.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. De ce nu a apelat la interpuși, prieteni cu care să impartă prada? Dacă avea un român apropiat, făceau o combinație… Când nu ai român, cumpără-l!