G4Media.ro

Un bar din Siberia pentru homosexuali se închide în urma unei razii…

Foto: Elton Bar Krasnoyarsk

Un bar din Siberia pentru homosexuali se închide în urma unei razii a poliției

Închiderea bruscă a barului – numit Elton – a avut loc după ce Ekaterina Mizulina, care a condus o campanie de reprimare a activiștilor anti-război din Rusia, a promis că va contacta poliția în legătură cu o petrecere „provocatoare” în care au fost văzuți artiști travestiți dansând în uniforme de soldați în bar în timpul unei sărbători militare săptămâna trecută, relatează The Moscow News.

„Barul LGBT din Krasnoyarsk nu numai că nu s-a închis, dar a organizat o petrecere provocatoare de Ziua Apărătorilor Patriei”, a declarat Mizulina sâmbătă pe aplicația de mesagerie Telegram.

Duminică, filiala locală a ministerului de interne al Rusiei a anunțat că a efectuat cu o zi înainte o inspecție privind drogurile și alcoolul la Elton și a reținut 12 persoane pentru interogatoriu.

„Când propaganda urii încurajează ciocnirile între cetățeni, nu putem asigura siguranța dumneavoastră și a angajaților noștri”, a declarat conducerea barului, citată de site-ul de știri ngs24.ru, în anunțul privind închiderea barului.

Proprietarul Elton’s, despre care poliția a spus că este anchetat în legătură cu petrecerea de săptămâna trecută, a declarat presei locale că a primit „semnale” de la autoritățile de aplicare a legii că barul va fi închis.

În decembrie, poliția a făcut o razie la Elton și a reținut pentru scurt timp 20 de vizitatori în urma unor plângeri privind bărbați care dansau și se sărutau.

Curtea Supremă a Rusiei a desemnat anul trecut „mișcarea internațională LGBT” inexistentă ca fiind „extremistă”, ceea ce a dus la raiduri în cluburile gay și a stârnit temeri că autoritățile ar putea folosi interdicția pentru a persecuta persoanele LGBTQ+.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...