G4Media.ro

Un avion cu reacție Typhoon al Royal Air Force a doborât o…

foto: Wikipedia

Un avion cu reacție Typhoon al Royal Air Force a doborât o “mică dronă ostilă” deasupra Siriei, a anunțat ministerul britanic al apărării

Este pentru prima oară când aviația militară britanică (RAF) doboară o altă aeronavă inamică de la războiul din Falkland, acum aproape 40 de ani.

Ministerul apărării a spus că drona – care a fost doborâtă pe 14 decembrie – “reprezenta o amenințare” pentru forțele coaliției care luptă împotriva grupării Statul Islamic în sudul Siriei, fără a preciza ce grup ostil opera drona.

Ministrul apărării Ben Wallace a declarat că atacul a fost “o demonstrație impresionantă a capacității RAF de a elimina ținte ostile în aer”.

Două avioane Typhoon FGR4 se aflau într-o patrulă de rutină de la baza lor din Cipru când li s-a cerut marți să investigheze o mică dronă. Piloții au identificat-o și distrus-o folosind o rachetă avansată aer-aer cu rază scurtă de acțiune numită Asraam.

Incidentul a avut loc în apropierea bazei militare a coaliției Al Tanf, aproape de frontiera cu Irakul.

O rachetă Asraam, care costă în jur de 200.000 de lire sterline și are o rază de acțiune de 19-24 km, zboară cu viteză supersonică (peste 1.225 km/h).

Surse specializate în chestiuni de apărare au declarat la BBC că acest angajament ar fi fost probabil o întâlnire relativ apropiată – posibil cu echipajul în linia vizuală a dronei care zboară mult mai lent.

Este primul angajament operațional aer-aer realizat de un aparat Typhoon și primul astfel de angajament din partea RAF asupra Irakului sau Siriei.

BBC

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

9 comentarii

 1. Asasinul Crăcănat si Pitic va face o criză de nervi deoarece singura dronă rusească a fost doborâtă și-l va expulza pe ambasadorul Marii Britanii din Moscova!

 2. Bai frate, da’ de cati ani lupta coalitia asta contra ISIS ?:)) Au castigat barem vreun razboi pana acum ?

 3. Daaaa!
  O mare victorie! 🤭👏✈️
  Dronă aia a costat peste 1151.52 lire siriene…
  adică doi lei românești!!

 4. Dar avionul cu elice Typhoon ce a facut?

 5. Nu este curios faptul că numai o racheta costa 200000 de lire sterline? Ce se poate face cu banii după doar 100- 200 de astfel de rachete? Nu va suna cunoscut de binele făcut cu forța? Câte guri înfometate sa-r culca că oamenii??? Acum oricum este un război informațional in toată regula . Kovid, omnicrom, Maine zornicrom,și cine mai știe ce rahaturi zburătoare, creații al minților diabolice, sursa generatoare de moarte.
  Oricum țelul suprem este reducerea numărului de oameni deci înfăptuirea de genocid .

 6. mesajul din scrierea asta il poate fi inteles astfel:
  „fratilor ,eu Dancu pentru Romania, am cumparat avioane second hand ,vedeti cat costa doar o racheta …tralala de pe un avion britanic „