G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației vrea să piloteze o nouă “arhitectură curriculară”, începând…

ULTIMA ORĂ Ministerul Educației vrea să piloteze o nouă “arhitectură curriculară”, începând chiar din septembrie, fără să fi pus vreun document în dezbatere. Consiliul Elevilor: Noile planuri-cadru nu au legătură cu tăierea numărului de ore

Ministerul Educației vrea să piloteze “o nouă arhitectură curriculară” începând chiar din septembrie, a declarat pentru Edupedu.ro președintele Consiliului Național al Elevilor, după o consultare cu reprezentanții Ministerului Educației. Noi planuri-cadru, care “sunt în curs de realizare” la această oră, ar urma să se aplice peste doar jumătate de an la “câteva clase de-a V-a și de-a IX-a”, a afirmat Antonia Pup, care a precizat că organizațiile de elevi au fost consultate pe această speță de consilierul ministrului Educației, Marian Staș, în cadrul unei videoconferințe.

  • Edupedu.ro a solicitat în această dimineață Ministerului Educației să vină cu detalii pe această temă. Vom reveni cu informațiile, în momentul în care le vom primi 

Ministerul ar urma să facă această pilotare curriculară “fără legătură cu scăderea numărului de ore”, prin activarea articolului 26 din Legea educației. Articolul prevede că “Ministerul Educației și Cercetării poate stabili, prin hotărâre a Guvernului, funcționarea în sistemul de învățământ preuniversitar a unor unități-pilot, experimentale și de aplicație.”

Amintim că Marian Staș încă din momentul în care a făcut public faptul că este consilierul ministrului Monica Anisie, la începutul anului, și-a comunicat și planurile de pilotare a unui nou curriculum, salutate atunci de ministrul Educației.

 

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Mai bine-ar pilota un planor…