G4Media.ro

ULTIMA ORĂ Incidența COVID în București a coborât sub pragul de 3…

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

ULTIMA ORĂ Incidența COVID în București a coborât sub pragul de 3 la mie. Toate școlile pot face cursuri fizice, indiferent de rata de vaccinare a personalului

Rata de incidență COVID în București a coborât la 2,87 cazuri la o mie de locuitori în 14 zile, potrivit datelor publicate miercuri de Direcția de Sănătate Publică.

Când rata de incidență scade sub 3 la mie, școlile ar putea desfășura cursuri în format fizic indiferent de rata de vaccinare a personalului.

Desfășurarea școlii cu prezența fizică a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor, în localitățile unde incidența este mai mică de 3/1.000, indiferent de rata de vaccinare a personalului, a fost aprobată oficial vineri prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență. „Se abilitează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății în vederea modificării Ordinului comun nr. 5.338/2.015/2021 pentru aprobarea măsurilor de organizare a activității în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, în sensul permiterii participării zilnice, cu prezență fizică la cursuri, a tuturor antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ din localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică de 3/1.000 de locuitori, indiferent de rata de vaccinare a personalului, cu respectarea tuturor normelor de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2”, se arată în hotărârea CNSU.

În 22 octombrie, în București se înregistra valoarea record a ratei de infectare, de 16,54 la mie. De atunci, rata de incidență a scăzut constant în Capitală.

Foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. Incidenta asta e de-a dreptul inconstienta de scade asa

  2. Aș vrea să îi văd acum pe cei care preziceau apocalipy după redeschiderea școlilor. Sau pe cei care spuneau că o după vârf o să avem platou până în decembrie. Sau după Parascheva. Au fost mult prea multe estimări tragice care nu s-au adeverit.

    • La școala copiilor meu nu mai sunt cazuri noi de infectare de 3 săptămâni. Toți au făcut fizic orele!!!