G4Media.ro

UiPath, ”unicornul” fondat de antreprenori români, ar putea fi evaluată la peste…

UiPath, ”unicornul” fondat de antreprenori români, ar putea fi evaluată la peste 25 de miliarde de dolari, după oferta publică inițială din SUA

UiPath, cel mai valoros startup din IT pornit din România, ar putea fi evaluată la peste 25 miliarde de dolari, după ce la oferta publică inițială (IPO) din Statele Unite compania a setat prețul acțiunilor la o valoare cuprinsă între 43 și 50 de dolari, scriu Reuters și Seeking Alpha.

Compania cu sediul în New York intenționează să vândă 21,3 milioane de acțiuni la un preț cuprins între 43 și 50 de dolari pe acțiune.

La acest nivel, compania va avea o capitalizare de piață de aproximativ 25,4 miliarde de dolari, dacă prețul IPO va fi stabilit la 50 dolari pe acțiune.

Citește integral pe economedia.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Ni se rupe, ni se-ndoaie. Ginduri pioase prilejuite de aceasta stire.

 2. Sa nu cumva sa credeti ca o companie bazata pe System.Windows.Automation poate valora vreodata atat 🙂

  • E o horă globală a VC-urilor care știu să scoată banii la un ROI de N X cât au investit.
   Fericiți (financiar) și antreprenorii binecuvântați cu inspirația de a acționa pe liniile temporale cu oportunități, o combinație numită de altfel și „noroc”. Antreprenori inteligenți cu produse okay există, nu toți însă reușesc să construiască companii care să valoreze miliarde. Multi realizează pe parcurs ca nici nu-si doresc lucrul ăsta.

 3. Cine si pe ce criterii stabileste valoarea actiunilor?

  • Google: „How an Initial Public Offering (IPO) Is Priced” si te va ilumina Investopedia despre cele 4 componente majore care stau la baza evaluarii unei companii in cadrul procesului de IPO.

 4. Cat patriotism pe aici prin comentarii. Racii deja trag cat pot sa nu iasa vreunul cumva din galeata.

  Primul startup romanesc care ajunge sa fie o companie globala si asta doar pe meritul lor fara a face parte din sistemul criptosecurist din Romania.

  Bravo Daniel Dines si Marius Tirca.
  Sper sa vedem si alte povesti de succes asemanatoare pentru IT ul romanesc unde avem talent si expertiza tehnica cat cuprinde dar ne ocupam tot de outsourcing si foarte putin product dev.

  • Daniel și Marius ar putea fi un role model pentru orice antreprenor român onest, cel puțin în ce privește perseverența.

   Este îmbucurător și faptul că startup-ul a creat sute de $milionari români.

   De observat dacă aceștia vor avea un mindset diferit față de românii care și-au făcut milioanele prin firme abonate ilegal la contracte cu statul în ultimii +30 de ani și care au știut doar să spargă banii prin străinătate, pe dr0guri, escorte plasticate, cluburi și vacante,
   sau această noua generație de milionari onești și munciți pe bune vor reinvesti în a dezvolta produsele lor IT, în startup-ul lor, sau în alte start-up-uri și IMM-uri din România?

   Este o diferență majoră între impactul negativ creat în societate de un dobitoc corupt care devine milionar furând din banii contribuabililor carora le lasa sisteme defecte in urma și un inteligent cu conștiință care are niște principii sănătoase și reinvestește conștiincios; in diferenta aceasta de comportament investitional sta potentialul Romaniei de a deveni un mic Silicon Valley al Europei de Est sau nu.

 5. Acum câțiva ani au făcut angajări la Cluj. Salariul nu era grozav, dar ofereau stock options. Eu am refuzat și am acceptat o oferta fără acțiuni dar cu salar cu 50% mai mare.
  Am doi prieteni care au acceptat oferta lor, acum opțiunile lor valorează peste un milion de dolari. In Iulie pot sa vândă și sa fie milionari. Îs in jur de 100 de angajați milionari aici la Cluj.

 6. si-au luat shot-u cu adrenochrome….

 7. Diferenta este enorma.Este ca cea dimtre omul onest,care munceste constiincios si cel care fura oualele de sub closca.
  Doar un sfert din banii acestia,daca i-ar investi in Romania,am fi salvati.Din doua motive:1 ca este o suma foarte mare,fara conditionari si 2 pentru ca administrarea lor ar fi corecta,ceea ce le-ar da o putere imensa.Sa dea Domnul sa-i viziteze aceste ganduri.Numai de dragul lor,eu m-as angaja maturator la ei.Avem nevoie de asemenea oameni,cum are planta nevoie de soare.
  A fi carcotas in fata unei asemenea minuni,inseamna a confirma proverbul romanesc,cum ca „nimic nu este mai al dracu ca norocul altuia”.
  Viitorul acestei firme seamana cu viitorul primei uzine,unde s-a produs prima locomotiva cu abur de pe Pamant.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.