G4Media.ro

UE va elimina treptat importurile rusești de gaz, petrol și cărbune (draft…

Sursa foto: EPA/ALEXEI NIKOLSKY/SPUTNIK/KREMLIN POOL via AGERPRES

UE va elimina treptat importurile rusești de gaz, petrol și cărbune (draft declarație)

Liderii Uniunii Europene vor conveni, la summitul care are loc săptămâna aceasta, să elimine treptat dependența UE de importurile de gaze, petrol și cărbune rusești, potrivit unui draft de declarație, obținut de agenția Reuters.

„Am convenit să eliminăm treptat dependența noastră de importurile rusești de gaz, petrol și cărbune”, se arată în proiectul de declarație al liderilor UE.

Potrivit draftului, UE își va diversifica sursele și rutele de aprovizionare cu energie prin utilizarea gazului natural lichefiat (GNL) și dezvoltarea biogazului și hidrogenului.

Europa va accelera, de asemenea, dezvoltarea surselor regenerabile și producția componentelor cheie ale acestora. În plus, țările UE vor conecta rețelele europene de gaz și electricitate pentru a împărți mai bine resursele, vor sincroniza complet rețelele de energie și vor consolida planificarea de urgență pentru securitatea aprovizionării.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

  1. Rusia va elimina treptat politicienii care iau asemenea decizii neprietenoase față de vecinul nostru dinspre est😎

    • Mai schelalai acum câteva zile de pe urma rublelor de la ultima plata. Vezi ca tovarășii tai de la est o sa fie dati în urma cu 40 de ani, peste 15 ani, Rusia va fi o ruina ca Mongolia

  2. Asa, baieti, finantati in continuare benzinaria sceleratului. Treptat ne casapeste pe toti. Pana terminati voi de eliminat dependenta, o sa fie toata Europa de est o gubernie putinista.

    Bravo, Germania. L-ati facut pe Ribbentrop mandru.

  3. E bine, cam târziu, dar e bine. Să-și bea rusul petrolul pe care nu-l mai vrea nimeni.

  4. Daca le inlocuiesc cu nuclear, da, stirea e reala, daca le inlocuiesc cu energie eoliana etc, ma indoiesc foarte tare. Alea regenerabile au crescut deocamdata dependenta de gaz rusesc.

  5. A fost nevoie de un război ca să le vina mintea la cap și să constate că nu se poate face trecerea brusc așa cum s-au batut cu pumnii în piept prin PNRR!

  6. Nu va grabiti ca nu e cazul. Pierdeti si posturile platite regeste prin firmele rusesti si inca nu vine nimeni cu tancurile peste voi. Peste un an, maxim doi insa veti incepe sa cautati meditatori de rusa si atunci veti vedea ce prostie ati facut. Ca nu va intra deloc in cap sfaturile pe care cei peste care cizma ruseasca a fost vi le dau. Nu puteti intelege ce inseamna ocupatie ruseasca. Dar la un moment s-ar putea sa aveti parte si sa regretati. Va fi insa cam tirziu.