G4Media.ro

UE promite înaintea reuniunii G7 un ajutor de 250 milioane de euro…

UE promite înaintea reuniunii G7 un ajutor de 250 milioane de euro împotriva foametei în Africa, Afganistan şi Venezuela

Uniunea Europeană va acorda un ajutor umanitar de 250 milioane de euro destinaţi ‘luptei împotriva foametei’ în Africa, Afganistan şi Venezuela, a anunţat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, înaintea summitului G7, transmite AFP.

Această contribuţie răspunde unui apel al Naţiunilor Unite şi urmăreşte să întărească sistemul alimentar mondial, a explicat şefa executivului UE în cursul sesiunii plenare a Parlamentului European, ce are loc la Strasbourg.

Von der Leyen a precizat că 50 milioane de euro sunt destinaţi ţărilor din Sahel şi din Africa de Est grav afectate de consecinţele schimbărilor climatice.

Fondurile provin din bugetul Uniunii Europene şi vor fi alocate ţărilor confruntate cu o gravă insecuritate alimentară, în condiţiile în care pandemia de COVID-19 a determinat o creştere a nevoilor de asistenţă umanitară.

Anunţul UE a fost făcut înaintea reuniunii pe care liderii principalelor şapte state industrializate (G7) o vor avea sâmbătă în Marea Britanie şi în timp ce premierul britanic Boris Johnson, gazda summitului, este viu criticat pentru proiectul de a reduce bugetul consacrat de Regatul Unit ajutorului pentru dezvoltare.

În martie, ONU a avertizat că foametea ameninţă 34 milioane de oameni în lume şi că numărul de cazuri de foamete acută va creşte în peste 20 de ţări.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. pe bune, 250 mil euro?! la nivel de uniune europeana?
  pai la noi se da fara licitatie 600 mil euro, asa la plesneala, diferitelor firme sa fie mai „eco friendly”!

 2. Poi nu era ma „overpopulation” o problema?

  De ce trebuie sa platim noi ca sa manance altii pe gratis?
  Africa (1,2 miliarde), Afganistan (38 de milioane) si Venezuela (28 de milioane) populatie

  Ei se inmultesc de zeci de ani de zile si fraierii care muncesc, le dau mancare si bani pe gratis.

  Mai bine se dau milioane si miliarde de euro pentru a fi sterilizati, nu ca sa se inmulteasca. Nu se poate ca Africa sa aibe o populatie de peste 3 ori mai mare decat Europa, iar ei nu produc nimic, nu muncesc nimic, stau si asteapta pomeni de la Europa, America si Asia.

 3. probabil e principiul lui Boris Johnson, de redenumire a bugetului de propaganda ca "ajutor extern"

  Nu exista foamete in Venezuela. In cortegiile de mii de flamanzi care traverseaza granita dintre Mexic si SUA se gasesc hondurieni sau romanache TLM, dar nu venezueleni.

  Banii vor fi dati „adevaratului presedinte al Venezuelei”, oricare va fi acela la toamna.