G4Media.ro

UE își propune să avem toate capitalele conectate cu trenuri de mare…

sursa foto: captură video

UE își propune să avem toate capitalele conectate cu trenuri de mare viteză. Adina Vălean: Sper să existe și pe București – Cluj

Comisarul european pentru Transport s-a referit la proiectul unui tunel de 10 kilometri care ar urma să fie construit între Azuga, Predeal şi Timişu de Sus, pe linia de tren Bucureşti – Braşov. Foto: Profimedia Images Comisarul European pentru Transport, Adina Vălean, a declarat, joi seară, la Digi24, că unul dintre proiectele pe termen lung ale UE este ca toate capitalele europene să fie conectate prin trenuri de mare viteză.

Ea a vorbit despre un proiect de cale ferată pe ruta București – Brașov, unde va fi construit un tunel de 10 kilometri prin care vor putea trece și trenurile de mare viteză.

Oficialul de la Bruxelles a spus că speră ca o linie de mare viteză să existe și pe ruta București – Cluj.

„Eu sper să existe un tren de mare viteză București-Cluj. Ia timp. Dar, întotdeauna când plănuim infrastructură, și este un lucru la care eu am insistat atunci când am lucrat împreună cu România pe proiecte de infrastructură mare cu finanțare din fondurile europene de infrastructură – de exemplu e un tunel Predeal-Brașov – am spus «nu puneți tunelul acela atât de scurt». Ar rezolva o problemă acum, dar nu va permite în viitor un tren de mare viteză pe acolo. De comun acord cu experții noștri s-a ajuns la o formulă astfel încât atunci când îl facem el să fie deja pregătit pentru investiția următoare în linia de mare viteză București-Cluj”, a spus Adina Vălean.

Varianta traseului care va include cel mai lung tunel din România a fost aprobată de Comisia Europeană, pentru că va face parte dintr-un coridor strategic internaţional de mare viteză, potrivit unui răspuns al companiei CFR Infrastructură transmis, în decembrie 2022, pentru Economedia.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Eu as propune un IC cu pornire din Suceava care sa oprească în următoarele stații: Suceava-Iasi-Galati-Constanta-Bucuresti-Brasov-Cluj-Timisoara-Arad-Curtici-Budapesta-Viena-Praga-Paris-Londra și să aibă vagoane care la Paris se dataseaza pe relația Madrid-Lisabona

  2. Eu propun sa ne mai lase madam Valean!

    • Nu-ti plac trenurile, nu? Vrei cu mașina, sa poluam, sa murim bușiți de inconștienți la volan, sa stam cu orele in trafic, ca in lumea a 3a.