G4Media.ro

UE dă un ultimatum platformelor Meta și Twitter pentru a lupta împotriva…

Sursa foto: ALAIN JOCARD / AFP

UE dă un ultimatum platformelor Meta și Twitter pentru a lupta împotriva deep fake și a dezinformarii

UE lansează o ofensivă împotriva ”falsurilor profunde” (deep fake) răspândite pe rețelele de socializare, atât în ​​legătură cu atacul terorist al Hamas împotriva Israelului și reacția ulterioară împotriva Fâșiei Gaza, cât și cu alegerile europene programate pentru 2024 și votul care urmează să aibă loc în mai multe ţări europene, transmite IlSole24Ore, citată de Rador.

După ultimatumul trimis de comisarul pentru piața unică Thierry Breton proprietarului X (fostul Twitter), Elon Musk, acum a sosit rândul platformei Meta și a lui Mark Zuckerberg.

Comisarul european a avertizat Meta (Facebook, Instagram) cu privire la creșterea informațiilor false pe platformele sale și i-a acordat lui Mark Zuckerberg 24 de ore pentru a-și comunica măsurile de remediere.

”Am luat cunoștință de rapoarte care semnalează un număr semnificativ de conținut „deep fake” și manipulant care circulă pe platformele dumneavoastră, dintre care unele continuă să apară online”, a scris Breton în scrisoarea trimisă lui Zuckerberg. Marţi, Breton i-a trimis o comunicare similară şi lui Elon Musk, proprietarul X (fostul Twitter).

”Vă invit să ne informați fără întârziere despre detaliile măsurilor pe care le-ați luat pentru a atenua aceste „deepfake” și în lumina viitoarelor alegeri din Polonia, Țările de Jos, Lituania, Belgia, Croația, România, Austria și Parlamentul European”.

În scrisoarea sa către Zuckerberg, comisarul face referire la atacurile teroriste ale Hamas împotriva Israelului în urma cărora ”observăm că anumite platforme răspândesc conținut ilegal și dezinformare în UE”.

De aici și solicitarea de vigilență maximă pentru a asigura respectarea normelor UE privind platformele digitale. Comisarul notează că Meta a luat măsuri în acest sens în timpul recentelor alegeri din Slovacia.

Comisia Europeană a contestat în special faptul că X nu a acționat cu promptitudine în momentul în care a primit semnalări de conținut ilegal, așa cum prevede Digital Service Act pentru managerii platformelor sociale.

Cererea lui Breton este motivată de imaginile extrem de violente ale acțiunilor teroriștilor Hamas răspândite prin intermediul rețelei de socializare cu scopul, potrivit scrisorii, de a crește insecuritatea israelienilor. În prezența unui conținut violent și terorist, a da dovadă de responsabilitate și transparență este o atitudine extrem de importantă, i-a scris Breton lui Musk.

Sursa: Ilsole24ore/ Rador Radio România/ Traducerea: Cătălina Păunel

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Draga Thierry Breton, avem si noi capete si putem gândi pentru noi înșine, nu trebuie sa vii tu si Ursula cu cenzura. Lăsați-ne cu „protecția” voastră. Mai bine v-ați preocupa sa stimulați industria de profil sa existe si companii din UE de talia Facebook, Microsoft sau Google. In curând o sa va ia ChatGPT locul si voi tot cu cenzura si reglementat gaura la covrig.