G4Media.ro

UDMR revine în Consiliul Județean Brașov, după un rezultat la alegerile locale…

Sursa foto: Facebook / UDMR

UDMR revine în Consiliul Județean Brașov, după un rezultat la alegerile locale pe care nu l-a mai avut de 20 de ani

După o absență de patru ani, UDMR Brașov a revenit în Consiliul Județean. Trei reprezentanți va avea formațiunea maghiarilor brașoveni în for, după un rezultat pe care nu l-au mai avut de 20 de ani: 7,09%, transmite Radio România Brașov preluat de Rador.

Președintele UDMR Brașov, Kirsch Gábor Ferenc: „În afară de cei trei consilieri județeni avem și doi primari și practic, în județ, de la 35 ne-am extins numărul de consilieri locali la 44, ceea ce este foarte îmbucurător. Consider că maghiarii din județul Brașov au ieșit la vot și au înțeles cât de importante sunt aceste alegeri”.

La Săcele, rezultatul obținut de UDMR este similar cu cel din 2012, semn că populația de etnie maghiară s-a menținut ca pondere. Președintele Consiliului Reprezentanților Județeni ai UDMR Brașov, Geczi Gellert: „Datorită faptului că am avut, consider eu, o campanie electorală foarte bună și mesajul nostru a fost perceput și înțeles de către comunitatea maghiară, în data de 9 iunie s-a adeverit faptul că aceste resurse s-au mobilizat și cel puțin dacă este să facem o comparație strict la nivelul municipiului Săcele, rezultatele sunt comparabile cu anul 2012”.

Președintele executiv al formațiunii, Nandor Varga, va fi la primul său mandat în Consiliul Județean Brașov: „Noi ne dorim să avem un județ în care tinerii să se simtă acasă. Avem câteva planuri atât economice, cât și de dezvoltare a județului Brașov, pe care dorim să le implementăm pe pe parcursul acestor 4 ani, astfel încât toți locuitorii județului Brașov să se simtă acasă și să vadă o dezvoltare durabilă a județului nostru”.

Dacă în Consiliul Județean Brașov, UDMR a revenit după o absență de patru ani, în Consiliul Local Brașov maghiarii vor lipsi pentru al doilea mandat consecutiv.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...