G4Media.ro

Ucrainenii îi contrazic pe ruși: Lisiceansk încă nu se află sub „controlul…

Sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

Ucrainenii îi contrazic pe ruși: Lisiceansk încă nu se află sub „controlul total” al forțelor rusești, dar situația este „foarte intensă”, rușii atacă „non-stop”

Purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării, Iuriy Sak, a declarat pentru BBC că orașul Lysychansk nu se află sub „controlul total” al forțelor ruse, în ciuda afirmațiilor Moscovei potrivit cărora orașul a căzut.

Dar el a adăugat că situația din oraș a fost „foarte intensă de ceva vreme”, forțele terestre rusești „atacând orașul non-stop”.

„Pentru ucraineni, valoarea vieții umane este o prioritate absolută, așa că uneori ne putem retrage din anumite zone pentru a le putea recuceri în viitor”, a adăugat el.

Context

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, i-a prezentat președintelui rus Vladimir Putin un raport în care susține că armată rusă a „eliberat” teritoriul autoproclamatei Republici separatiste Populare Luhansk (RPL), relatează TASS.

Anunțul a fost făcut duminică în fața jurnaliștilor acreditați la Ministerul rus al Apărării.

„Astăzi, 3 iulie 2022, ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, i-a raportat comandantului suprem al Forțelor Armate ale Federației Ruse, Vladimir Putin, despre eliberarea Republicii Populare Luhansk”, a susținut ministerul.

Ministerul Apărării susține că Forțele Armate ale Federației Ruse și Miliția Populară a RPL „au stabilit un control deplin” asupra Lisiceanskului și a mai multor localități din apropiere, dintre care cele mai mari sunt Belogorovka, Novodruzhesk, Maloryazantsevo și Belaya Gora. „Suprafața totală a teritoriilor eliberate în ultimele 24 de ore se ridică la 182 de kilometri pătrați”, a mai precizat Ministerul rus al Apărării.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Negarea realității nu mai ajuta la nimic.