G4Media.ro

Ucraina vrea să obţină 15-20 de miliarde de dolari de la FMI…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina vrea să obţină 15-20 de miliarde de dolari de la FMI până la finalul anului, pentru a putea să își sprijine economia afectată de război

Ucraina şi-a propus să încheie un program de asistenţă în valoare de 15-20 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internaţional până la finele anului, pentru a putea să îşi sprijine economia afectată de război, a declarat guvernatorul Băncii Naţionale a Ucrainei, Kyrylo Shevchenko, pentru Reuters, citată de Agerpres.

Afectată de invazia rusească lansată la 24 februarie, Ucraina ar putea înregistra în acest an o contracţie economică de 35-45% şi, cu un deficit fiscal de cinci miliarde de dolari pe lună, este puternic dependentă de finanţarea externă oferită de partenerii occidentali.

Cu prilejul unei vizite la Londra, Kyrylo Shevchenko a spus că autorităţile de la Kiev au trimis deja o solicitare către FMI iar acum poartă consultări cu Fondul cu privire la o nouă finanţare prin care speră să obţină până la 20 de miliarde de dolari, pe parcursul a doi-trei ani, sub forma unui acord de tip Stand-By (SBA) sau o facilitate extinsă de credit (EFF).

Este pentru prima dată când Ucraina avansează o cifră precisă cu privire la finanţarea de care are nevoie de la FMI. Un program de 20 de miliarde de dolari ar fi al doilea cel mai mare program convenit de FMI după cel cu Argentina.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

4 comentarii

  1. Paindoar ce vi s-au confiscat vouă peste 450 miliarde de dolariasa ca ai de unde sa-i de ain apoi, mai troll rus!

  2. Înainte sau după ce bagă la pușcărie toți șefii băncilor vestice?

  3. prost e ala care da, nu ala care cere

  4. Ce spirit de observație!!
    Ai descperit coada la prună!!
    Bine că nu ești preocupat e drumul lung ..