G4Media.ro

Ucraina va primi 3,4 miliarde de euro de la UE în această…

Sursa foto: European Council

Ucraina va primi 3,4 miliarde de euro de la UE în această vară, dintre care 1,5 miliarde din active rusești înghețate, anunță președinta Comisiei Europene

Ucraina va primi 1,5 miliarde de euro din veniturile provenite din activele rusești înghețate în iulie și 1,9 miliarde de euro în cadrul mecanismului pentru Ucraina încă din această lună, a declarat președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, relatează The Guardian.

„Am spus întotdeauna că Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru crimele sale, iar acum o facem să plătească”, a declarat von der Leyen, citată de Kyiv Independent, la Conferința pentru redresarea Ucrainei de la Berlin.

Luna trecută, UE a ajuns la un acord privind confiscarea profiturilor din activele înghețate ale Rusiei pentru a finanța arme și ajutoare pentru Ucraina.

Von der Leyen a declarat că liderii G7 vor discuta în cadrul unui summit care va avea loc săptămâna aceasta în Puglia, Italia, despre cum să accelereze procesul prin care Ucraina poate beneficia de veniturile provenite din activele rusești înghețate.

„Acum facem Rusia să plătească”, a declarat ea la conferința care are ca scop mobilizarea sprijinului internațional pentru reconstrucția postbelică a Ucrainei.

Mecanismul UE pentru Ucraina are un buget total de 50 de miliarde de euro (42 de miliarde de lire sterline) pentru perioada 2024-2027. Sprijinul financiar sub formă de granturi, care reprezintă o treime din facilitate, și de împrumuturi, restul de două treimi, urmează să fie acordat în funcție de punerea în aplicare a reformelor în Ucraina.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Arunca japița aia de Ursula cu banii zici ca sunt aia furati de barbatul ei prin contractele cu Pfizer.

  2. Crapă de necaz Putin.

  3. Doar atât de la Orci!?