G4Media.ro

Ucraina va lansa ”Cartea torţionarilor”, cu scopul de a trage la răspundere…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina va lansa ”Cartea torţionarilor”, cu scopul de a trage la răspundere presupuşii criminali de război, inclusiv pe comandanţii ruși

”Cartea torţionarilor”, care documentează autorii crimelor de război comise, atât soldaţi ai armatei ruse, cât şi comandanţii acesteia, va fi lansată în Ucraina, a declarat preşedintele Volodimir Zelenski în cadrul discursului său de marţi seară, relatează CNN, citată de News.ro.

”Acestea sunt fapte specifice referitoare la anumite persoane care se fac vinovate de anumite crime violente împotriva ucrainenilor”, a afirmat Zelenski.

”Cartea torţionarilor” este unul dintre ”fundamentele responsabilităţii nu numai a autorilor direcţi ai crimelor de război – soldaţii armatei de ocupaţie, ci şi comandanţii acestora. Cei care au dat ordine. Cei care au făcut posibil tot ce au făcut în Ucraina. În Bucea, în Mariupol, în toate oraşele noastre, în toate comunităţile în care au ajuns”, a subliniat liderul ucrainean.

Preşedintele a menţionat că acest sistem este în curs de creare de o bună perioadă de timp.

Luna trecută, un militar rus în vârstă de 21 de ani a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru uciderea unui bărbat neînarmat în primul proces privind crimele de război al Ucrainei de la începutul invaziei Rusiei.

În aprilie, procurorul general al Ucrainei a declarat că biroul ei investighează aproape 6.000 de cazuri de presupuse crime de război comise de forţele ruse, ”din ce în ce mai multe” proceduri fiind deschise în fiecare zi.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Păi nu citesc nimic și despre ororile de partea ocraineeenilor ? Unii sunt îngerași? Cei 14 000 de civili ,,dispăruți” cu ajutorul de netăgăduit al ocrainei în Donbas nu apar în cartea asta ? Dar despre Siria atacată de 9-10 state, entități , facțiuni cu un număr comparabil (sau chiar mai mare ) de victime , nimic , nimic? Dar se poate scrie și despre Yemen? Sau despre uiguri ? STOP ! PACE vrem !