G4Media.ro

Ucraina și Slovacia au ajuns la un acord privind ridicarea interdicției asupra…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Ucraina și Slovacia au ajuns la un acord privind ridicarea interdicției asupra importurilor de cereale / Miniștrii Agriculturii de la Kiev și Varșovia au convenit să găsească o soluție care să fie în interesul ambelor țări

Miniștrii Agriculturii din Slovacia și Ucraina au convenit să instituie un sistem de licențiere pentru comerțul cu cereale, ceea ce ar permite ridicarea interdicției privind importurile în Slovacia a patru produse ucrainene de bază, odată ce sistemul va fi instituit, a declarat joi Ministerul slovac al Agriculturii, relatează Reuters, citată de The Guardian.

De asemenea, Ucraina a fost de acord să oprească o plângere privind interdicția de import pe care a depus-o împotriva Slovaciei la Organizația Mondială a Comerțului.

Ministrul polonez al agriculturii s-ar afla în prezent într-o conversație telefonică cu omologul ucrainean, a mai precizat sursa citată.

Discuțiile continuă cu Polonia

Ministrul ucrainean al Agriculturii, într-o convorbire telefonică cu omologul său polonez, a fost de acord să găsească o soluție la o dispută comercială care să fie în interesul ambelor țări, a anunțat joi ministerul ucrainean al agriculturii.

Reuters relatează că ministerul a precizat într-un comunicat că cele două părți și-au confirmat „legăturile strânse și constructive și au convenit să elaboreze o opțiune pentru a coopera în probleme de export în viitorul apropiat”.

Polonia a anunțat vineri restricții asupra importurilor de cereale ucrainene, după ce Comisia Europeană a decis să nu prelungească interdicția privind importurile în cele cinci țări vecine ale Ucrainei din UE.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...