G4Media.ro

Ucraina se gândește la reconstrucție. Administrația din Irpin invită specialiști din Europa…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Ucraina se gândește la reconstrucție. Administrația din Irpin invită specialiști din Europa și SUA la o întâlnire online pentru a regândi viitorul orașului

Consiliul de Investiții Irpen invită specialiști din toată lumea să planifice reconstrucția durabilă a Irpenului printr-o serie de întâlniri pe platforma Zoom la care va participa și administrația orașului.

Primarul din Irpin, oraș aflat la periferia Kievului, Oleksandr Markushin, și președintele Consiliului de Investiții din Irpin, Volodymyr Karplyuk, invită arhitecți, designeri și specialiști în urbanism din Europa și Statele Unite la Grupul internațional de lucru pentru reconstrucția durabilă a Irpenului.

Prima întâlnire a grupului de lucru va avea loc online pe 30 aprilie la ora 10.00 pe platforma Zoom.

Participanților care își anunță disponibilitatea de a participa la întâlnire li se va trimite un plan general al orașului, design, recenzii foto și video ale orașului „înainte” și „după” luptele militare cu ocupanții ruși.

În viitor, se vor forma grupuri în zonele care, printre altele, vor realiza planificarea bugetară și vor închide partea de strângere de fonduri, anunță administrația locală pe canalul de Telegram.

„În Irpen, inamicul rus a fost oprit la intrarea în Kiev cu prețul pierderilor umane și distrugerea aproape completă a orașului. Invităm partenerii internaționali ai Ucrainei să ajute la reconstruirea infrastructurii Irpen și să furnizeze echipamente pentru a clarifica efectele distrugerii din Irpen și pentru a ajuta la reconstruirea orașului”, a declarat primarul Irpen, Oleksandr Markushin.

„Oamenii se vor întoarce în oraș în curând. În prezent, majoritatea locuințelor oamenilor, clădirilor orașului și facilităților de infrastructură din Irpen au fost distruse ”, explică Volodymyr Karplyuk importanța începerii lucrărilor de restaurare.

Orașul Irpen este situat la 7 minute de Kiev și avea înainte de război aproximativ 60 de mii de locuitori.

Acest oraș a fost unul dintre cele mai dinamice în dezvoltarea sa din Ucraina, în ultimii zece ani, aici au fost proiectate, construite, reconstruite, reparate și deschise peste 1.150 de facilități moderne, susține administrația locală. ”Orașul s-a clasat întotdeauna pe primul loc în ceea ce privește atractivitatea investițiilor, confortul de viață și construcția infrastructurii. Irpin a introdus cele mai bune condiții de muncă în regiunea Kiev”, apreciază primarul.

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...