G4Media.ro

Ucraina poate folosi rachetele britanice pentru a lovi ţinte în Rusia, afirmă…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Rept0n1x

Ucraina poate folosi rachetele britanice pentru a lovi ţinte în Rusia, afirmă premierul Starmer

Prim-ministrul britanic Keir Starmer a declarat miercuri, în drumul său spre summitul NATO de la Washington, că Ucraina poate utiliza rachetele furnizate de Regatul Unit pentru a lovi „în scopuri defensive” ţinte ruse, informează AFP, transmite Agerpres.

Această poziţie a fost de asemenea cea îmbrăţişată de predecesorii săi Rishi Sunak, Liz Truss şi Boris Johnson, însă este pentru prima dată când Keir Starmer, care a preluat funcţia de premier vineri după o victorie zdrobitoare a laburiştilor în alegerile legislative, o afirmă el însuşi.

Ajutorul militar britanic este „destinat unor scopuri defensive, însă Ucraina este cea care decide cum să-l desfăşoare în aceste scopuri defensive”, a spus Starmer în timp ce se deplasa la Washington pentru summitul prilejuit de cea de-a 75-a aniversare a NATO.

Regatul Unit este un important susţinător al Kievului după declanşarea invaziei ruse împotriva Ucrainei, în februarie 2022.

Din mai 2023, Londra furnizează inclusiv rachete cu rază lungă de acţiune Storm Shadow.

Noul ministru britanic al apărării, John Healey, a promis duminică, în timpul unei deplasări în Ucraina, un ajutor suplimentar pentru Kiev, cu o nouă livrare de material militar, printre care piese de artilerie, 250.000 de muniţii, bărci mici, rachete şi alte echipamente.

La summitul NATO, Keir Starmer ar urma să reafirme sprijinul său personal preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski.

Liderii statelor membre ale NATO se vor reuni miercuri în cadrul Consiliului Nord-Atlantic, organismul politic suprem al organizaţiei, pentru a discuta despre modalităţile de a creşte acest sprijin pentru Ucraina, care se confruntă constant cu atacuri masive cu rachete din partea Rusiei.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...