G4Media.ro

Ucraina poate folosi arme americane pentru a doborî avioane de război rusești…

Sursa foto: Wikimedia Commons / Vitaly V. Kuzmin

Ucraina poate folosi arme americane pentru a doborî avioane de război rusești pe teritoriul Rusiei, afirmă Casa Albă

Ucraina a avut permisiunea, încă de la începutul războiului, de a folosi arme americane pentru a doborî avioanele Kremlinului pe teritoriul Rusiei, a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională, relatează The Telegraph.

John Kirby a declarat reporterilor: „[Ucraina] poate doborî avioanele rusești care reprezintă o amenințare iminentă. Și au făcut-o. Au făcut-o încă de la începutul războiului”.

Clarificarea a venit din cauza confuziei legate de recenta decizie a Washingtonului de a relaxa regulile privind armele furnizate de SUA care lovesc ținte militare de pe teritoriul rusesc.

Președintele Joe Biden a autorizat loviturile în mod limitat pentru a ajuta Ucraina să se apere împotriva avansurilor rusești spre regiunea nord-estică Harkov.

Asigurarea suplimentară că forțele Kievului vor putea, de asemenea, să efectueze lovituri transfrontaliere cu ajutorul apărării aeriene va fi un impuls, deoarece Rusia lansează frecvent bombe glisante de la aproximativ 60 de kilometri în spatele granițelor sale.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...