G4Media.ro

Ucraina: Luptele se apropie de Severodonețk, situație „foarte dificilă”

Sursa Foto: DW

Ucraina: Luptele se apropie de Severodonețk, situație „foarte dificilă”

Luptele cu forțele ruse au ajuns la periferia orașului Severodonețk, un oraș din estul Ucrainei unde situația este „foarte dificilă”, a anunțat miercuri guvernatorul regiunii, citat de Le Figaro.

„Trupele rusești au avansat și sunt atât de aproape încât pot trage cu mortiere” asupra Severodonețk, a scris Serghii Haidai pe Telegram, adăugând că orașul „este pur și simplu distrus”.

Șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, a declarat că întârzierile în ceea ce privește livrările de arme occidentale pe linia frontului au făcut ca Ucraina să se confrunte cu o „lipsă catastrofală de arme grele”.

Haidai a afirmat că zona a rămas acum fără alimentare cu gaz și apa și electricitatea sunt limitate, după ce ultima stație de alimentare cu gaz a fost lovită.

După ce au eșuat în tentativa de a cuceri Kievul și al doilea oraș ucrainean, Harkov, Rusia încearcă acum să cucerească integral cele două provincii din Donbas, Donețk și Lugansk, revendicate de separatiști

În cea mai estică parte a Donbasului deținută de ucraineni, orașul Severodonețk, situat pe malul estic al râului Siverski Doneț, și orașul geamăn Lisiceansk, situat pe malul vestic, au devenit un câmp de luptă esențial, în condițiile în care forțele rusești au avansat din trei direcții pentru a le încercui.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Ucraina castiga. Au mai ucis un general.

  2. Un eșec monumental: nu au cucerit Kievul in 3 zile/ săptămânii/ luni, desi nimeni din partea rusa nu promisese asta – dar tot eșec este.