G4Media.ro

Ucraina desfășoară tancuri capturate de la ruși pentru un contraatac în nord-estul…

Sursa foto: FADEL SENNA / AFP

Ucraina desfășoară tancuri capturate de la ruși pentru un contraatac în nord-estul țării

Ucraina ar fi desfășurat tancuri rusești capturate pentru a-și consolida câștigurile în nord-est – în timp ce continuă să recupereze teritoriile ocupate, potrivit Sky News.

Moscova susține că Kievul a folosit tancuri T-72 abandonate în timp ce încearcă să avanseze în regiunea Lugansk, ocupată de Rusia, afirmă Institutul pentru Studiul Războiului.

Grupul de reflecție cu sediul în SUA adaugă că apelurile urgente ale reprezentanților ruși de a anexa imediat Lugansk și Donețk „panichează forțele proxy și unii factori de decizie de la Kremlin”.

Acest lucru ar „plasa Kremlinul în poziția ciudată de a cere ca forțele ucrainene să dezocupe teritoriul „rusesc” și în poziția umilitoare de a nu putea impune această cerere”.

Ucraina și-a lansat contraofensiva la începutul lunii septembrie, intrând în teritoriul din jurul celui de-al doilea oraș ca mărime, Harkov.

Imaginile au arătat trupele ucrainene confiscând tancuri, muniție și alte arme lăsate în urmă de Moscova într-o retragere haotică.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

 1. Putler cel mai mare donator de exhipamente si tancuri catre Ukraina. Ii bat ukraenienii cu mana lor :)))

 2. UE se dezice de gazul rusesc, SUA e liberă de ingerințele rusești, NATO e în plină expansiune, iar Ucraina e cea mai nouă democrație a lumii – thanks Putin!

  • Ungure,prin aprilie tu sa aia care iti dau rublele deja numaraserati si puii de gaina care nu erau iesiti din ouale din afara granitelor Federatiei Sovietice. Daca erai intr-adevar intelept taceai atunci si refuzai copeicile.

 3. orcii sunt batuti de propriile arme :-)))
  sunt informatii cum ca orcii se predau in numar foarte mare in regiunea Harkov.
  Daca trecem de iarna asta, putinismul va disparea iar trolli isi vor da demisia in bloc :-)))) lol

 4. Inteleptul Cioaba! Ai dobandit intelepciunea in ultimele luni? Ca la inceputul invaziei desenati visatori harti ale Ungariei mari care includeau Ardealul ,Transcarpatia si ceva parti din Slovacia,iar acum….se cam taie banii europeni si vine foamea in Ungaria la fel de mică.

 5. Ar fi just să lase insemnele rusești pe tancuri ca să se apropie de cele rusești autentice și să le distrugă(însă au nevoie de localizare si comunicare la secundă…). Asa cum rușii au ordonat regelui si clicii militare in 44 să nu înștiințeze trupele române de intoarcerea armelor ca să distrugă si sa captureze cât mai mulți nemți. Au fost luați prizonieri sute de mii de ostași români, judecați si condamnați la gulag pt că au continuat să lupte împotriva rușilor neștiind de intoarcerea armelor. …