G4Media.ro

Ucraina avertizează Ungaria să nu se amestece în campania electorală: ”Budapesta trebuie…

Ucraina avertizează Ungaria să nu se amestece în campania electorală: ”Budapesta trebuie să fie atentă și să respecte liniile roșii”

Ministrul de Externe de la Kiev le-a cerut autorităților din Ungaria să se abțină de la călătorii în regiunea ucraineană Zakarpattia și de la alte inițiative care pot fi considerate amestec în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 21 iulie din Ucraina, transmite agenția Unian.

”Sunt semne clare de amestec în viața politică internă a Ucrainei”, a spus ministrul de Externe ucrainean, citat de Unian. Acesta l-a convocat pe ambasadorul Ungariei și i-a transmis că ”Budapesta trebuie să fie atentă și să respecte liniile roșii în timp ce interacționează cu cetățenii ucraineni de origine maghiară”, a scris ministrul ucrainean de externe pe Twitter.

Ucraina este preocupată de recenta întâlnire a premierului maghiar Viktor Orban cu șeful Societății pentru Cultura Maghiară din Transcarpatia, parlamentar în Rada de la Kiev, dar și susținerea arătată de oficialii unguri candidaților la alegerile din Ucraina.

”Am aflat cu susprindere că, în ciuda recomandărilor, șeful Cancelariei premierului maghiar, Gergely Gulyás, a folosit pașaportul diplomatic pentru o vizită informală în timpul căreia a participat la un eveniment public în districtul Ujgorod”, mai arată Ministerul de Externe ucrainean. ”Considerăm asemenea acțiuni o încălcare a uzanțelor diplomatice și a spiritului bunei vecinătăți. Ucraina își rezervă dreptul de a lua măsuri care să preîntâmpine amestecul Ungariei în treburile interne din Ucraina”, mai arată comunicatul Ministerului de Externe de la Kiev.

Reamintim că autoritățile maghiare și-au întețit implicarea în statele din jur, inclusiv România, prin intermediul susținerii partidelor minorității maghiare, prin finanțarea de afaceri, dar și cumpărarea instituțiilor de presă în limba maghiară.

Foto: Viktor Orban (Contul personal de Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ungaria e pentru Rusia cum era Cuba pentru SSSR.

 2. Iar tu pentru “sait” ca sacul și peticul.

 3. In curând ungurii ne vor călării la propriu. Și-au dat seama ca UE are mari slăbiciuni și prin intermediul minoritatilor și al partidelor maghiare din regiune, prin cumpărarea influentei, prin infiltrarea in parlament, prin șantaj și prin presiuni ca privire la drepturile minorităților, prin cumpărarea presei și a oamenilor cu decizie din țările din jur, ungurii ușor, usor vor domina toate țările din jur fără sa fie necesar un război. In România deja și-au cumpărat industria petrochimică, perla coroanei de la OltChim așa ca acum pot sa ne sfideze și sa ne întrebe cât de mare sa fie focul din gazele pe care le exploatează? Nu e de mirare ca Exxon Mobile se retrage de pe piața românească după întâlnirea de acum o luna dintre Trump și Victor Orbán, in realitate Orban a propus lui Trump sa se retragă Exxon Mobile, interesul ungurilor fiind ca conducta BRUA sa se oprească in Ungaria și sa fie doar BRU, ungurii urmând acum sa beneficieze și de gazul românesc după ce au pus mâna pe nimic pe industria petrochimică prin Combinatul de la OltChim.

  • Vina este a Romaniei ca este deocamdata un stat slab, incapabil sa-si protejeze sectoarele strategice, orice parlamentar PSD, ALDE, UDMR, Pro Romania poate fi cumparat.
   In realitate insa Ungaria doar isi doreste sa domine tarile din jur, insa, sa fim realisti, nu area puterea economica sa o faca. Nu au banii pentru a cumpara companiile de retail, telecomunicatii, bancile etc. Au trei companii in Romania care reprezinta o faram din economie: Mol, Wizz Air si OTP Bank. Aceste companii sunt defapt in mana lui Orban, sunt un fel de Gazprom Unguresc.
   Tarile dominante in Europa centrala si de Est, din punct de vedere economic, sunt Germania si Austria. Astia pot investii, insa nu au planuri de a domina goestrategic regiunea cum are Ungaria. Ungaria doreste sa devina un mic imperiu regional, sa domine tarile din jur, dar nu are mijloacele financiare sa o faca.

  • Daca oltchim e "perla coroanei", de ce nu a cumparat-o statul romàn? Iar motivul pentru care Exxon vrea sà se retragà e de naturà economicà. Si nu se poate spune cà nu au bani. Zic si eu.

   Daca oltchim e „perla coroanei”, de ce nu a cumparat-o statul romàn? Iar motivul pentru care Exxon vrea sà se retragà e de naturà economicà. Si nu se poate spune cà nu au bani. Zic si eu.

 4. Țară cu sânge în instalație! Când o să vedem și ambasadorul Ungariei la București chemat la ordine la MAE?

 5. Romanul e sluga la el acasa si in strainatate la fel. Cum vede un strain se uda tot si cade in genunchi ca la icoane.

 6. Ungaria are politicieni ! Ungaria il are pr V Orban care sta la masa ci yoti lideri lumi ,nu este papagal si nici sluga ca alti . Adevarul ezte ca ne doare ca au succes si sunt luati in seama de Europa si nu numai . Își Ucraina sa stea blând ca nu pupă UE atat tim cât nu respectă minoritățile! Iar pt patrioti noștri verzi le aduc aminte ca minoritatea Românească din Ucraina nu poate sa isi fol9seascs l8mba maternă asa, și sunt discriminării . Intrebarea este va intereseaza problema ,? Sau va deranjează V Orban care luptă pt unguri lui ! Fratilor stiti ce a zis lupul când nu ajungea la struguri…..ca sunt ACRI ! Cam la fel facem și noi.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.