G4Media.ro

Ucraina asigură eliberarea a peste 100 de soldați care au luptat la…

Sursa foto: Dimitar DILKOFF / AFP

Ucraina asigură eliberarea a peste 100 de soldați care au luptat la Bahmut, într-un nou schimb de prizonieri cu Rusia: „Fiecare dintre ei este un erou”

Un oficial ucrainean a declarat că Kievul a asigurat joi eliberarea a 106 soldați capturați în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, relatează Sky News.

Șeful de cabinet al președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, Andriy Yermak, a declarat că soldații, inclusiv opt ofițeri, au fost capturați luptând în orașul Bahmut, devastat de bătăliile din estul țării.

„Aducem acasă 106 oameni. Ei au luptat pentru Bahmut și au realizat o faptă care a împiedicat inamicul să avanseze mai departe în estul nostru. Fiecare dintre ei este un erou”, a declarat el, într-o postare pe Twitter.

Nu au existat informații imediate despre forțele pe care Rusia le-a primit în schimb de la Ucraina. Yermak nu a oferit alte detalii.

Serviciile de informații militare ucrainene spun că 2.430 de ucraineni au fost eliberați în schimburile de prizonieri, inclusiv 139 de civili.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...