G4Media.ro

UPDATE Ucraina precizează că a anunțat eronat retragerea forțelor rusești din Nova…

captura google maps

UPDATE Ucraina precizează că a anunțat eronat retragerea forțelor rusești din Nova Kahovka

Armata ucraineană a declarat joi că a anunțat din greșeală retragerea forțelor rusești din orașul sudic Nova Kahovka situat în in regiunea Herson, potrivit agenției AFP.

„Ocupanții sunt încă temporar în Nova Kahovka. Informațiile despre presupusa retragere a inamicului din această așezare au fost făcute publice ca urmare a utilizării incorecte a datelor disponibile”, a declarat statul major ucrainean pe mesageria Telegram.

Anterior, în rezumatul de seară, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că trupele rusești au părăsit localitatea Nova Kahovka, potrivit BBC.

„Începând cu data de 22 martie 2023, toate unitățile armatei invadatoare care erau staționate în așezarea Nova Kahovka, regiunea Herson, au părăsit orașul”, se arată în raport. Potrivit sursei citate, soldații ruși, înainte de a pleca, au jefuit locuințele civililor de „aparate electrocasnice și electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și telefoane mobile”.

Vladimir Saldo, guvernatorul instalat de ruși în regiunea Herson, a negat informația: „Toți militarii ruși din Nova Kahovka, precum și din alte localități de pe malul stâng (estic) al Niprului rămân la locul lor”, a scris el, pe Telegram.

New Kahovka, un centru regional din regiunea Herson, a fost ocupat chiar în primele zile ale războiului. Aici se află o centrală hidroelectrică și structurile hidraulice ale Canalului Crimeii de Nord, care furnizează apă din Nipru către Crimeea. Trupele rusești au folosit orașul ca bază și centru logistic.

Nova Kahovka se află pe malul de sud al Niprului, controlat de trupele rusești până la vărsarea în Marea Neagră.

Forțele rusești s-au redislocat pe malul estic al râului Nipru în noiembrie anul trecut, după ce au abandonat pozițiile de pe malul vestic în fața contraofensivei trupelor ucrainene în regiunea Herson.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

  1. Normal, asta fac rușii, fură și se retrag. Nu sunt în stare să înfrângă Ucraina.

  2. ,,au jefuit…aparate electrocasnice și electronice, bijuterii, articole de îmbrăcăminte și telefoane mobile,,…cine fura azi paltoane si ceasuri …maine fura bijuterii si aragazuri…por.ci au fost, por.ci au ramas…‼️‼️‼️‼️‼️‼️

  3. Daca rusii n-ar fi intrat ca o hoarda praduitoare de secol 10 d.Hr. in Ucraina sub pretexte de doi bani, n-am mai fi discutat acum despre comunicate eronate si imprecizie generata de „ceata razboiului”.

  4. Bai nu-i frumos sa va jucati cu mancarea. Trimiteti tancurile si bradleyurile peste ei nu-i mai fierbeti in suc propriu atat.

  5. @JFK – Interesanta metafora. Felinele se cam joaca cu mancare, probabil ca sunt si alte specii care au comportamentul asta, dar nu le cunosc eu.