G4Media.ro

Ucraina afirmă că a respins o serie de atacuri ale rușilor împotriva…

Sursa foto: ARIS MESSINIS / AFP

Ucraina afirmă că a respins o serie de atacuri ale rușilor împotriva Severodonețk

Statul major ucrainean a declarat duminică dimineață că rușii au efectuat atacuri „fără succes” împotriva Severodonețk și afirmă că soldații ucraineni au respins armata Moscovei și în apropiere de Vroubivka, Mokolaevka și Vasiivka, potrivit The Guardian.

Cucerirea orașului Severodonețk ar deschide drumul către un alt oraș important, Kramatorsk, un pas spre cucerirea întregului bazin Donbass, o regiune majoritar rusofonă, controlată parțial de separatiștii pro-ruși din 2014.

Potrivit unui membru al administrației militare din Donețk, „toate orașele importante de pe teritoriul liber” al acestei regiuni „au rămas fără electricitate” de sâmbătă seara. El a citat Kramatorsk, Sloviansk, Kostiantinivka, Drujkivka și Bakhmut.

La televiziune, guvernatorul regiunii Lugansk, Serhii Haidai, a descris o situație „dificilă” în Popasna, Severodonețk și în apropierea râului Siverski Doneț, al cărui nivel a scăzut atât de mult încât se teme de noi încercări rusești de a traversa râul pentru a stabili un nou cap de pod lângă Bilohorivka. „În Tochkivka se duc lupte foarte grele”, a mai spus el.

În Severodonețk, apărarea ucraineană este concentrată în zona uzinei chimice Azot. „Se duc lupte constante”, a declarat Haidai. În Lisiceansk, oamenii au de ales între a fugi și a-și pierde casele sau a rămâne expuși bombardamentelor. De câteva zile, luptele au fost intense și în regiunea Mikolaiv, în apropiere de orașul-port Odesa din sudul țării. Cu toate acestea, înaintarea rusă a fost oprită la periferia orașului.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Dați si niște filmulețe cu succesele ucrainene cu fundal de muzica patriotica.
    Altfel nu va mai credem.

  2. N-ați fost în stare să capturați Kievul, vă consolați omorând civili, animale sălbatice ce sunteți.

  3. Răbdare @Vladimire, vine si rândul Kievului. Undeva prin ianuarie la anul.

  4. Normal era să se respecte Memorandumul de la Budapesta,nu să lupte .Nici in oraș nici pe câmp. Bine,mulți războinici de sofa ca tine ar ieși in stradă să se bată cu indivizii care ar da buzna in casa si nu s ar ascunde după ușă să i surprindă cum fac ucrainienii dar fiecare adopta o tactică in funcție de posibilitățile intelectuale,materiale,logistice,etc