G4Media.ro

Ucraina acuză Rusia că „folosește crematorii mobile” pentru a ascunde numărul real…

Sursa Foto: Captură YouTube

Ucraina acuză Rusia că „folosește crematorii mobile” pentru a ascunde numărul real al morților, inclusiv în rândul propriilor soldați

Într-o postare pe Facebook, serviciul secret al Ministerul ucrainean al Apărării acuză Rusia că folosește crematorii mobile în regiunile ocupate pentru a scăpa atât de cadavrele civililor uciși, cât și de cele ale propriilor soldați, „pentru a ascunde pierderile reale ale trupelor rusești”, relatează Sky News.

Potrivit sursei citate, în Mariupol au fost trimise 13 crematorii mobile „pentru a curăța străzile de cadavrele civililor morți”. Serviciul ucrainean de informații militare afirmă că a a documentat „în mod repetat” utilizarea crematoriilor mobile pe teritoriul regiunii Cernihiv. Un crematoriu mobil inamic a fost detectat în Novoaidar, regiunea Lugansk, arată ucrainenii.

De asemenea, forțele armate ruse folosesc crematorii mobile pentru a extermina cadavrele militarilor ruși, pentru a minimiza numărul real al soldaților lor care au murit în timpul invaziei.

„Acțiunile armatei ruse se încadrează în definiția genocidului în conformitate cu Convenția pentru prevenirea și pedepsirea crimei de genocid și cu articolul 6 din Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale. Conducerea rusă va continua să încerce să mușamalizeze faptele legate de atrocitățile militare din Ucraina”, mai susține serviciul secret al armatei ucrainene.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Cum influenteaza moralul unui soldat rus sa afle ca daca va muri va fi incinerat pe loc, moartea sa va fi musamalizata si va fi declarat disparut, inclusiv in anuntul catre familie? Sa nu stie nici daca familia va mai primi compensatia financiara promisa de statul rus…