G4Media.ro

Ucraina acuză Rusia că a bombardat situl centralei nucleare de la Pivdennoukrainsk…

Google Maps, wikipedia

Ucraina acuză Rusia că a bombardat situl centralei nucleare de la Pivdennoukrainsk / Explozie puternică la doar 300 de metri de reactoare

Operatorul nuclear ucrainean Energoatom a acuzat luni Rusia că a bombardat centrala nucleară Pivdennoukrainsk din sudul țării, potrivit Le Figaro.

„În 19 septembrie 2022, la ora locală 00:20, armata rusă a bombardat zona industrială a centralei nucleare de la Pivdennoukrainsk”, a precizat Energoatom pe Telegram.

„O explozie puternică a avut loc la numai 300 de metri de reactoare”, a precizat acesta.

Este vorba de a doua cea mai mare centrală nucleară a țării.

Potrivit agenției Reuters, reactoarele nu au fost avariate și funcționează normal.

Explozia care a avut loc la 300 de metri de reactoare a avariat clădirile centralei. Atacul a avariat, de asemenea, o centrală hidroelectrică din apropiere și liniile de transmisie.

„În prezent, toate cele trei unități de putere ale PNPP (Centrala Nucleară Pivdennoukrainsk) funcționează în mod normal. Din fericire, nu s-au înregistrat victime în rândul personalului centralei”, potrivit Energoatom.

Aceasta a publicat două fotografii care arată un crater despre care a spus că a fost cauzat de explozie. Într-una dintre imagini, un bărbat stătea în crater pentru a da o idee despre mărimea acestuia.

Nu a existat o reacție imediată a Rusiei la acuzațiile Ucrainei.

Regiunea Mikolaiv a fost supusă în ultimele săptămâni unui atac constant cu rachete de către forțele rusești.

O altă centrală nucleară ucraineană de la Zaporijia – care este cea mai mare din Europa și se află la aproximativ 250 km est de cea de la Mikolaiv – a fost închisă la începutul acestei luni din cauza bombardamentelor rusești, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la un posibil dezastru nuclear.

Rusia și Ucraina s-au acuzat reciproc pentru bombardamentele de la centrala Zaporijia, care este deținută de forțele rusești, dar operată de personal ucrainean. Bombardamentele au avariat clădiri și au întrerupt liniile electrice.

Organismul de supraveghere nucleară al ONU a declarat în acest weekend că una dintre cele patru linii electrice principale de la instalația nucleară Zaporijia, aflată sub control rusesc, a fost reparată și alimentează din nou centrala cu energie electrică din rețeaua ucraineană.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Aia au fost ukrainieni care se bombardeaza singuri….

  2. I-auzi braul! Ce ne zice g4media! Cica centrala de la Zaporoje a fost inchisa datorita bombardamentelor rusesti :))

    G4 o tot da inainte cu propaganda: rusii se bombardeaza singuri cu masini de spalat si frigidere furate!