G4Media.ro

Ucraina a aplicat sancţiuni împotriva a 10 clerici cu rang înalt care…

Sursa foto: Telegram / Служба безпеки України (Security Service of Ukraine)

Ucraina a aplicat sancţiuni împotriva a 10 clerici cu rang înalt care ar avea legături cu o biserică pro-Moscova

Ucraina aplică sancţiuni împotriva a 10 clerici cu rang înalt care ar avea legături cu o biserică pro-Moscova, relatează news.ro. Clericii ar fi fost de acord să colaboreze cu autorităţile de ocupaţie ruse și ar fi răspândit propaganda pro-rusă în contextul invadării Ucrainei, a declarat serviciul de securitate ucrainean citat de Reuters.

Anunţul făcut sâmbătă este cel mai recent, printre măsurile adoptate împotriva unei filiale ucrainene a Bisericii Ortodoxe care este legată istoric de Moscova. Biserica Ortodoxă din Rusia susţine războiul.

Serviciile de securitate din Ucraina au declarat că cei 10 clerici au convenit în mod diferit să coopereze cu autorităţile de ocupaţie, au promovat naraţiuni pro-ruse şi au justificat agresiunea militară rusă în Ucraina.

Majoritatea clericilor – fie membri ai bisericii, fie strâns legaţi de aceasta – trăiesc în teritorii controlate de Rusia sau se află în străinătate.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei continuă să desfăşoare o activitate cuprinzătoare privind protecţia statului ucrainean şi va continua să expună persoanele care ameninţă suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei”, se arată în comunicat, conform news.ro

Filiala ucraineană a bisericii ortodexe s-a rupt oficial de biserica mama din Rusia, în luna mai, anul trecut, dar este încă sub dominația acesteia, fiind acuzată de cooperare secretă cu autoritățile de la Moscova.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

7 comentarii

 1. Aveți grijă la călugării care cooperează in mod secret cu Divinitatea, Pantiusa n-au reușit să se infiltreze și nici să pună microfoane pe traseul secret.

 2. Sunt necesare verificări minuțioase în bisericile minorității românești din regiunea Cernăuți de exemplu. Toate sunt subordonate Patriahiei moscovite și preoții care slujesc acolo… pupă și ruși, dar și AURisiți de pe la noi.

  • unul dintre suspecti s-a refugist la balti, in republica moldova, au aparut poze in presa moldoveneasca cu popa ucrainean care oficiaza slujba cu episcopul de balti, marchel, alt prorus inrait.
   astia de la biserica moldoveneasca subordonata patriarhiei ruse au emis un comunicat in 2020 in care condamnau vaccinarea covid si il acuzau pe bill gates ca a omorit 500 de mii de copii in africa cu vaccinurile antipolio, spuneau ca vaccinurile anticovid contin cipuri 5g etc – temele cunoscute ale conspirationistilor.

 3. Popimea cea mai periculoasa organizatie din ultimii 2000 de ani. Spalatori de creieri,spioni,informatori,cnspirationisti,pedofili si tradatori.

 4. trimiteti-i la rusi pachet ,dar sa-l ia cu ei si pe spagoveanu-rusnacul prietenul &admiratorul lui putin!

 5. Eu i-as inrola la razboi pe toti preotii, direct pe front!

 6. E foarte greu pentru comunitatea ortodoxă românească.”A fost o săptămână atât de grea…IPS Mitropolit Longhin” de la Banceni…greu cu urmașii celor care te-au mitraliat la Fântâna Albă.