G4Media.ro

Uber ajută Programul Alimentar Mondial să distribuie ajutor de urgență în Ucraina

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP

Uber ajută Programul Alimentar Mondial să distribuie ajutor de urgență în Ucraina

Programul Alimentar Mondial (PAM) a anunţat miercuri că s-a aliat cu Uber, care are maşini mai mici decât ale agenţiei ONU, pentru a distribui ajutor de urgenţă în Ucraina, informează AFP, citată de Agerpres.

„Vehiculele mari au probleme în a ajunge la persoanele aflate în nevoie în aglomerări urbane, colaborarea cu Uber îi permite PAM să coordoneze, repartizeze şi urmărească mai bine o flotă de vehicule mici care livrează produse de urgenţă din depozite până la persoanele aflate în nevoie în zonele dens populate din Ucraina”, informează un comunicat al agenţiei ONU specializată în ajutorul alimentar de urgenţă.

Datorită acestei alianţe, PAM „poate să aducă produsele alimentare mai aproape de persoanele care au nevoie de ajutorul său, repartizând livrările în vehicule de mărimi diferite, urmărind fiecare traseu până la destinaţie şi confirmând că livrările au fost efectuate în deplină siguranţă”, precizează agenţia ONU cu sediul la Roma.

Această colaborare a fost deja pusă în aplicare la Dnipro, Lviv (Liov, Lvov) sau Kiev, potrivit aceleiaşi surse.

Uber furnizează gratuit pentru PAM o versiune personalizată a platformei de acces, permiţând astfel organizarea în cele mai mici detalii a livrărilor pe o rază de 100 km în jurul depozitelor agenţiei ONU.

PAM a precizat că şi-a „intensificat operaţiunile în Ucraina şi în ţările vecine în ultimele trei luni” şi a adăugat că va furniza până la sfârşitul lui iunie „hrană şi bani lichizi pentru mai mult de 3 milioane de persoane pe lună” în Ucraina.

Sursa foto: Aleksey Filippov / AFP

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter