G4Media.ro

VIDEO Tyson Fury lasă să se înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria…

sursa foto: captura video

VIDEO Tyson Fury lasă să se înţeleagă că arbitrii i-au dat victoria lui Oleksandr Usyk din cauza războiului din Ucraina / Boxerul ucrainean l-a învins pe Tyson într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea

Britanicul Tyson Fury, învins de ucraineanul Oleksandr Usyk la categoria grea, consideră că merita să câştige meciul de la Riad şi că decizia arbitrilor-judecători ar fi putut fi influenţată de războiul din Ucraina. Boxerul ucrainean Oleksandr Usik l-a învins la puncte pe britanicul Tyson Fury, într-un meci având ca miză unificarea titlurilor mondiale la categoria grea, disputat duminică la Riad, informează AFP.

Doi dintre arbitrii judecători i-au acordat victoria lui Usik (115-112, 114-113), în timp ce al treilea l-a văzut învingător pe Fury (114-113).

„Cred că am câştigat acest meci”, a declarat Tyson Fury pentru DAZN, la câteva momente după prima înfrângere din cariera sa profesionistă (34 de victorii, o remiză şi o înfrângere). „Cred că el a câştigat câteva runde, dar eu am câştigat majoritatea”, a subliniat el.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, l-a felicitat pe Usik: „Ucraineni dau tare”, a spus el pe Telegram.

Tyson Fury este de părere că contextul geopolitic ar fi putut influenţa rezultatul luptei: „Cred că amândoi am dus o luptă bună, este tot ce puteam face mai bine. Şi ştiţi, ţara lui este în război. Oamenii iau partea ţării aflate în război”, a subliniat el.

Datorită victoriei sale, Oleksandr Usyk a rămas neînvins cu a 22-a victorie din tot atâtea meciuri. Mai presus de toate, devenind campionul de necontestat al categoriei regină, el s-a alăturat unor boxeri precum Mohammad Ali, Joe Jouis şi Mike Tyson. „Este un mare moment, o mare zi”, a spus ucraineanul de 37 de ani, precizând că este „pregătit pentru revanşă”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...