G4Media.ro

Twitter anunță că va bloca mesajele care instigă la ură pe baza…

Twitter anunță că va bloca mesajele care instigă la ură pe baza apartenenței religioase

Twitter filtrează, începând de marţi, mesajele care conţin discurs instigator la ură referitor la apartenenţa religioasă, încercând să extindă astfel lupta împotriva mesajelor agresive publicate pe reţelele de socializare, transmite AFP,  preluată de Agerpres.

Într-un document publicat pe blogul companiei, Twitter a precizat că va şterge mesajele care ”dezumanizează persoanele pe baza apartenenţei religioase”, după ce existenţa unor astfel de mesaje îi va fi semnalată.

Compania precizează că mesajele publicate anterior zilei de marţi şi raportate vor fi de asemenea eliminate, dar nu vor fi însoţite de suspendarea contului, din moment ce au fost publicate înainte de înăsprirea regulilor.

Twitter nu precizează în schimb în articolul de pe blog dacă tweeturile publicate după înăsprirea regulilor vor fi însoţite de suspendarea contului persoanei care a postat mesajul.

Pentru a-şi ilustra decizia, reţeaua de socializare a oferit mai multe exemple de sintagme pe care le consideră dezumanizante la adresa unei religii precum ”dezgustător” şi ”animale murdare”.

Twitter s-a angajat într-o mişcare mai amplă de luptă împotriva limbajului urii pe platforma sa. Compania condusă de Jack Dorsey a anunţat recent măsuri împotriva mesajelor liderilor politici care incită la violenţă sau la ură. Potrivit experţilor, măsura ar fi orientată împotriva mesajelor frenetice postate de Donald Trump pe Twitter.

Reţeaua de socializare are, de altfel, reguli clare de în ceea ce priveşte tweeturile care incită la violenţă împotriva unui individ sau a unei comunităţi, cele care glorifică actele teroriste sau hărţuiesc o anumită persoană.

Asemenea Facebook şi altor reţele de socializare, Twitter este acuzat frecvent că nu a luat suficiente măsuri pentru a lupta împotriva discursului urii. Compania încearcă, cu dificultate, să împace acest obiectiv cu menţinerea caracterului deschis al platformelor de acest tip.

Foto: Jack Dorsey, cofondator și CEO al Twitter/ Wikipedia

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Iar cerșiţi atenție de la postaci? Dacă tot vă dați pe Twitter, nu vreţi să traduceţi înregistrarea în care codoașa lui Salvini promite la Moscova că Salvini va face tot, în orice poziție, pentru suma modică de 65 de milioane? Sau știrile din Italia trebuie traduse numai din latrinele lui Berlusconi?

  2. Paguba-n ciuperci!Sincer ,nici nu stiu exact ce draq e twitter u’ asta iar facebook n’am!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.