G4Media.ro

Tuturor adulților din Marea Britanie li se oferă o primă doză de…

Vaccinare UK, foto: https://www.lbhf.gov.uk/

Tuturor adulților din Marea Britanie li se oferă o primă doză de vaccin anti-COVID, cu o zi înaintea termenului stabilit de guvern

Guvernul britanic a anunțat că începând de duminică prima de doză de vaccin anti-Covid este disponibilă pentru orice adult care până acum nu a fost inoculat.

Prim-ministrul Boris Johnson a stabilit data de 19 iulie ca dată pentru a oferi tuturor celor peste 18 ani un vaccin, precum și pentru inocularea completă a două din trei persoane adulte.

Promisiunea a fost îndeplinită cu o zi înainte ca majoritatea restricțiilor anti-coronavirus să fie eliminate în Anglia (unde locuiește 85% din populația Regatului Unit).

Ministerul sănătății a declarat că peste 46,2 milioane de persoane au primit acum o primă doză (87,8% din populația adultă), în timp ce 35,7 milioane au primit ambele doze (67,8% dintre adulți) și până la mijlocul lui septembrie fiecare adult va avea posibilitatea să fie dublu vaccinat. În Marea Britanie, vaccinarea anti-Covid nu este obligatorie.

Cu toate acestea, potrivit unei relatări din Sunday Telegraph, guvernul a respins o propunere de vaccinare în masă a persoanelor sub 18 ani și va oferi o doză doar pentru cei vulnerabili.

Campania de vaccinare a Regatului Unit a fost una dintre cele mai rapide din lume după ce guvernul a asigurat accesul timpuriu la 500 de milioane de doze.

Agenția de reglementare a medicamentului MHRA a fost, de asemenea, prima din lume care a aprobat vaccinurile Pfizer și AstraZeneca.

Persoanele care au fost dublu vaccinate nu vor trebui să intre în carantină când se întorc dintr-o țară din lista galbenă (excepție Franța) – atâta timp cât au primit ultima doză cu cel puțin două săptămâni înainte.

Iar din 16 august persoanele dublu vaccinate nu vor trebui să se izoleze dacă sunt identificate de Serviciul Național de Sănătate (NHS) ca un contact apropiat al unei persoane cu test COVID pozitiv.

Între timp însă, ministrul sănătății, Sajid Javid, se autoizolează după ce a contractat el însuși virusul, deși era dublu vaccinat, iar premierul Johnson și ministrul de finanțe Rishi Sunak nu se vor autoizola, deși au primit alertă NHS, stârnind acuzații de favoritism.

Numărul de persoane care au primit astfel de alerte prin aplicația NHS a crescut în ultimele săptămâni și au apărut apeluri de actualizare a aplicației.

În Regatul Unit numărul zilnic de persoane infectate cu coronavirus a depășit 50.000, fiind aproape de recordul de 60.000 din ianuarie, iar experții medicali consideră că acest al treilea val pandemic nu va atinge vârful înainte de sfârșitul lui august sau începutul lui septembrie.

Surse: BBC, Sky News

foto: https://www.lbhf.gov.uk/

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Ma intreb daca Regatul Unit va fi prima tara care va stabili o data de la care cei ce nu au fost de acord sa fie inoculati o vor putea face doar contra cost .

 2. nu stiu de ce se tot impinge ideea obligativitatii vaccinarii cand pana si in articolul asta zice ca s-a infectat chiar daca era dublu vaccinat si oricum peste un an trebuie sa fii iar vaccinat…politicienii astia vad oamenii ca pe niste vite se pare si in numele sigurantei taie din libertati si usor usor va fi democratie ca in china si rusia doar cu numele…foarte interesant cu au testat piata cu ah1n1, ah1n5 si ce au mai inventat in ultimii 20 de ani iar acum au decis sa treaca pe profit

  • Nu știu de ce se tot împinge obligativitatea purtării centurii de siguranța și interzicerea alcoolului la volan, cand zilnic sunt accidente cauzate de oameni care n-au băut, și decese în accidente în care s-a purtat centura de siguranță.

   Eu zic ca e vorba de profitul fabricanților de centuri de siguranță și al producătorilor de bere fără alcool. Pentru asta trebuie să ne taie libertatea de a bea ca porcu’ la volan și de a ne mișca liber pe scaunul mașinii. Practic suntem legați cu o zgardă de mașină, ca animalele. Huooooo!

  • @Dan – pentru comparație completa nu uita sa menționezi ca mergi pe jos beat fiind, și când tusesti sau vorbești mai tare se îmbata toți din jurul tău , după care se urca la volan și provoacă sau nu accidente.

   Sau când tusesti, se taie centura la aproape toate mașinile din parcare.

  • Nu te vaccina, ca pana la urma tot o sa te imunizezi si tu natural.
   Acum ca o sa zaci 2 saptamani fara sa poti respira ca un spartacus adevarat sau te vaccinezi si razi de covid este alegerea ta.
   Sunt vaccinati milioane si nu le-au crescut solzi, voci in creier si nu latra pe strada!
   Oricum nici virusul nici vaccinul nu vindeca prostia, aia este genetica si nu se poate modifica.

 3. Si ce folos ca a fost o campanie de vaccinare rapida, cind ea s-a facut cu 1 doza, asa cum zice si articolul ca se da acum celor ramasi nevaccinati???
  Nu vad britanicii ca inventia asta a lor de a amina luni de zile a 2a doza nu ii fereste de infectarile la care inca sint campiomi???

  • Strategia englezilor a presupus vaccinarea cu prioritate a persoanelor vulnerabile şi treptat scăderea vârstei celor vaccinaţi a.î. să fie cât mai multe persoane imunizate, chiar dacă asta a însemnat mărirea perioadei între cele două doze. Cei vaccinaţi cu o singură doză sunt protejaţi într-o anumită măsură = riscul de a face o formă severă e foarte-foarte scăzut. De câteva săptămâni numărul celor infectaţi e mare în UK, însă mortalitatea cauzată de covid 19 e foarte mică.

  • Si altii au vaccinat incepind cu persoanle vulnerabile, dar le-au dat 2 doze asa cum spun studiile facute de producatori. Vezi SUA si UE.
   Inca n-au facut rost de suficiente doze in UK ca macar pe tineri sa ii vaccineze corect?