G4Media.ro

Turcia discută cu Ucraina livrarea de curent electric prin intermediul unor stații…

Sursa foto: Captură foto - Google Maps

Turcia discută cu Ucraina livrarea de curent electric prin intermediul unor stații plutitoare de producere a energiei amplasate în Marea Neagră / Ar putea fi alimentate  un milion de gospodării

O companie turcă ar putea trimite stații plutitoare de producere a curentului electric în Marea Neagră pentru a furniza Ucrainei până la 400 de megawați de energie electrică, transmite Kathimerini, citată de Rador.

Discuțiile în acest sens sunt în desfășurare, după cum a declarat miercuri directorul general al companiei Karpowership, Zeynep Harezi, într-un interviu acordat agenției turce de știri Anadolu. „Negociem pentru o putere de aproximativ 300-400 MW. Această capacitate poate furniza energie electrică pentru un milion de gospodării”, a spus Zeynep Harezi.
„Putem trimite trei sau patru nave pentru a oferi această capacitate de producție. Rămâne de convenit cum vor arăta detaliile tehnice și comerciale, precum și asigurarea securității lor”, a menționat directorul Karpowership.

„Există linii de curent electric între România, Moldova și Ucraina. Putem amplasa nave în România și Moldova și putem furniza energie electrică prin linii electrice către Ucraina”, a mai explicat Harezi. Ea a mai spus că, după problemele de infrastructură cauzate de război, prima cerere de furnizare de astfel de nave a fost primită de la operatorul sistemului ucrainean pentru transportul energiei electrice Ukrenergo. Potrivit lui Harezi, în legătură cu acest plan a fost informată și Organizația Națiunilor Unite pentru a oferi coordonarea necesară a operațiunii.

Sursa: Kathimerini/ Rador/ Traducerea: Carolina Ciulu

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

9 comentarii

 1. Statiile plutitoare sunt de fapt generatoare amplasate pe nave. Karpowership are 36 de astfel de nave, care pot fi conectate usor la retelele nationale. Au nevoie de gaz sau pacura pentru turbine. Dar nu poti sta langa ele, fac un zgomot infernal.

 2. Planul Rusiei merge de minune! Bwhahahah

 3. Daca trage un singur cablu de la megacentrala pana in orasul ucrainean binecuvantat cu acest noroc, rusii pot arunca in aer zilnic locul de unde cablul este impartit gorilionuliu de beneficiari. De aceea, turcii vor aduce o platforma energetica cu un milion de triplu stechere.

 4. Era imposibil ca erdogan sa nu profite maxim de situație!
  Deci pot sa moara ucrainienii sub mii de bombe rusești ca Turcia le da curent, ar fi de ras dacă nu ar fi vorba de mii de morți peste care se trece fără scrupule.

  • Ce e de râs, psihopatule? Ucrainenii au nevoie de energie.

  • @Marcel Trollacu
   Dar pe civlii armeni, kurzi, asirieni, greci uciși cu sălbăticie de binomul islamo-fascist Turcia-Azerbaidjan de ce nu îi compătimești, psihopatule?

  • @Marcel Trollacu
   Să înțeleg că tu ai ca model binomul islamo-fascist Turcia-Azerbaidjan?

 5. E atat de mult bullshit in lumea asta ca am putea trai pe biogaz inca 5000 de ani. Razboiul asta e produs de un defect iremediabil al unui individ, nu vrea sa crape singur, vrea sacrificii precum falaonii. In situatiile astea apar tot felul de doftori de ocazie, cum sa dai curent arzand pacura pe mare dar sa lasi portile BosforDandanele deschise ca sa intre Boala? Oare care e provenienta pacurii? Suntem personaje captive in psihicul bolnavului.

 6. 1) Centralele Electrice ale Ucrainei sunt mai vulnerabile decat transformatoarele. 2) Prin folosirea de tensiuni medii (20.000 V) transformatoarele (mai mici) sunt chiar mult mai putin vulnerabile decat cele de inalta tensiune. 3) Cand se folosesc tensiuni medii e nevoie de centrale electrice mici si multe si imprastiate prin toata zona afectata. 4) Folosind Centralele Plutitoare pe Dunare si Marea Neagra se poate alimenta eficient macar sudul Basarabiei si sudul Ucrainei prin medie tensiune.