G4Media.ro

Turcia condamnă SUA pentru că a ridicat embargoul asupra vânzărilor de armament…

sursa foto: Captură video

Turcia condamnă SUA pentru că a ridicat embargoul asupra vânzărilor de armament către Cipru, țară cu care Ankara se află în conflict

Ministerul de externe de la Ankara a condamnat sâmbătă decizia luată luna aceasta de Departamentul de Stat al SUA de a ridica embargoul asupra vânzărilor de armament către Cipru, transmite Reuters.

Conform unui anunţ oficial făcut vineri la Washington, secretarul de stat american Antony Blinken a eliminat restricţiile comerciale pentru Cipru în domeniul Apărării, începând cu anul fiscal 2023.

Turcia a apreciat că măsura luată de Statele Unite „va întări şi mai mult intransigenţa părţii cipriote greceşti şi va afecta negativ eforturile de a rezolva problema Ciprului”. Ridicarea embargoului „va duce la o cursă a înarmării pe insulă, afectând pacea şi stabilitatea în estul Mediteranei”, arată comunicatul diplomaţiei turce.

Ankara cere Washingtonului să îşi reconsidere decizia şi să ducă o politică echilibrată faţă de părţile din Cipru.

Insula Cipru este împărţită din 1974, când forţele turce au invadat insula după o lovitură de stat a grecilor. De atunci, sudul Ciprului este condus de o administraţie a etnicilor greci şi recunoscut de Uniunea Europeană ca stat membru. Turcia este în schimb singura ţară care recunoaşte Republica Turcă a Ciprului de Nord.

sursa: Agerpres.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...