G4Media.ro

Trupurile neînsufleţite a doi voluntari britanici, ucişi în ianuarie la Soledar, recuperate…

sursa foto: Pexels

Trupurile neînsufleţite a doi voluntari britanici, ucişi în ianuarie la Soledar, recuperate de Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia

Trupurile neînsufleţite a doi voluntari britanici, ucişi în ianuarie la Soledar, au fost recuperate de Ucraina în cadrul unui schimb de prizonieri cu Rusia, relatează BBC, citat de News.ro.

Voluntarii britanici Chris Parry şi Andrew Bagshaw au fost ucişi în timpul unei misiuni de evacuare umanitară în oraşul Soledar din estul Ucrainei. Parry avea 28 de ani, iar Bagshaw 47 de ani.

BBC subliniază că autorităţile ucrainene nu au oferit dat nicio indicaţie cu privire la momentul în care vor fi predaţi personalului ambasadei britanice pentru a fi transportaţi acasă.

Familiile celor doi bărbaţi anunţaseră că aceştia au plecat în Ucraina pentru a lucra ca voluntari umanitari.

Pe 9 ianuarie, poliţia ucraineană a raportat că îi caută pe Bagshaw şi Parry, precizând că cei doi britanici „au plecat din Kramatorsk spre Soledar”, „iar contactul cu ei a fost pierdut”.

Andrii Iermak, consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski, a anunţat, sâmbătă, că 116 soldaţi ucraineni au fost eliberaţi, prin aceştia fiind apărători din Mariupol, partizani din Herson şi lunetişti din Bahmut, precum şi doi membri ai forţelor speciale.

Ministerul rus al Apărării a declarat că 63 de militari au fost returnaţi ca parte a unui „proces complex de mediere”, fiind incluse persoane dintr-o „categorie sensibilă” datorită medierii Emiratelor Arabe Unite, deşi nu a specificat ce au făcut aceşti oameni.

Este al doilea schimb de prizonieri efectuat între cele două ţări până în acest an.

sursa: News.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Pentru unii voluntari, pentru altii mercenari.

  Depinde pe ce parte a propagandei te afli

  • Este simplu: daca luptau ca si soldați fără a fi plătiți se pot numi voluntari. Altfel erau mercenari.
   Dar nu este clar daca luptau.

  • Propaganda functioneaza doar atunci cand fie nu sunt suficiente informatii factuale fie audienta este complet spalata pe creier si poti ignora complet adevarul.
   Din poze se vede ca nu erau soldati ci asistenti sociali care ajutau civilii cu evacuarea, exact cum declarau. Pareau niste oameni prea blânzi si altruisti, prea naivi pentru razboiul asta brutal.

 2. Oricum, au avut parte de experienta „once in a lifetime”, au murit „fericiti”….

 3. Acum 80 de ani 400 000 de voluntari,pentru unii de atunci,mercenari pentru unii din ziua de azi au murit intr un pământ si un rzb ce nu era al lor.Atunci oamenii erau mai inteligenți si i au primit cu flori. Azi,cei întunecați la creier si in inimă i ar fi alungat…