G4Media.ro

Trump susține că a anulat atacurile contra Iranului din cauza numărului mare…

Sursa foto: Facebook/ Donald Trump

Trump susține că a anulat atacurile contra Iranului din cauza numărului mare de potenţiale victime

Preşedintele SUA, Donald Trump, afirmă că a decis să anuleze loviturile aeriene contra unor ţinte iraniene întrucât i s-a transmis că 150 oameni ar fi murit în atacuri, ceea ce nu ar fi fost un răspuns ‘proporţionat’ la doborârea unei drone americane de către iranieni.

Într-o serie de mesaje postate vineri pe Twitter, Trump anunţă că SUA erau pregătite să ia ”măsuri de retaliere noaptea trecută asupra a trei locaţii diferite”, dar liderul american a anulat planul iniţial cu numai 10 minute înainte de punerea sa în aplicare.

”Nu mă grăbesc, armata noastră este reconstruită, nouă şi gata de acţiune, fiind de departe cea mai bună din lume”, a scris liderul american, care a adăugat că Teheranului nu i se va permite să se doteze cu arme nucleare. El a opinat că în prezent Iranul este o naţiune mult slăbită.

SUA s-au retras anul trecut din acordul internaţional privind programul nuclear iranian, document semnat în 2015. Washingtonul doreşte să împiedice Iranul să obţină arme nucleare şi a reintrodus sancţiuni contra Teheranului în cadrul campaniei de ”presiuni maximale” care vizează configurarea politicii externe iraniene.

După săptămâni de tensiuni crescânde în contextul unor atacuri împotriva unor tancuri petroliere în Golf, Iranul a afirmat joi că a doborât o dronă militară americană de supraveghere, sporind temerile privind o confruntare militară între doi adversari de lungă durată.

Potrivit unui înalt oficial al administraţiei americane, citat de New York Times, avioanele americane au decolat şi navele au luat poziţie de atac, pentru ca apoi ordinul venit să fie anulat, nefiind tras nici un foc de armă.

Ţintele includeau baterii de radar şi rachete iraniene, potrivit documentului, care citează înalţi oficiali ai administraţiei implicaţi sau informaţi în legătură cu deliberările. Loviturile iraniene erau programate pentru primele ore ale zilei, pentru a diminua riscurile pentru armata iraniană sau pentru civili, notează NYT.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Trump, cel mai bun Presedinte din istorie!

  2. nancy pelosi si democratii americani vorbesc des cu regimul iranian (google john kerry iran) si , in intelegere cu ayatollahul, vor sa provoace america la un razboi care sa il transforme pe trump in bush jr. asa sunt democratii , niste inamici ai americii. sa nu uitam ca dupa ce au castigat majoritatea parlamentara in 2006 pelosi s-a intalnit cu assad, exact cand bush jr il acuza pe dictatorul sirian de relele pe care le facea. asta e partidul democrat american , un inamic al democratiei si al intregii lumi.
    trump a invins strategia sinistra a democratilor si a mullahilor din iran neatacand iranul si continuand embargoul economic. bravo trump. democratii vor pierde in 2020 ca mondale in 1984, la distanta mare de trump.

  3. Cam multi pentru operatii la microscop.