G4Media.ro

Trump, Giuliani şi două grupuri de extremă-dreapta, daţi în judecată pentru asaltul…

Trump, Giuliani şi două grupuri de extremă-dreapta, daţi în judecată pentru asaltul de la Capitoliu

Un congresman democrat şi cea mai mare organizaţie de apărare a drepturilor civile ale populaţiei de culoare din SUA au formulat marţi o plângere penală împotriva fostului preşedinte Donald Trump, avocatului acestuia, Rudy Giuliani, şi de asemenea împotriva a două grupuri de extremă-dreapta supremaţiste albe pentru asaltul din 6 ianuarie asupra Capitoliului, relatează agenţiile Reuters şi EFE.

”Acum, după ce Senatul a eşuat în a-l trage la răspundere pe fostul preşedinte, trebuie să ne folosim de toată greutatea sistemul legal pentru a reuşi acest lucru”, explică un avocat implicat în acest demers, Joe Sellers, amintind eşecul impeachment-ului împotriva lui Trump iniţiat de către democraţi în Congres.

Autorii plângerii penale – congresmanul democrat Bennie Thompson şi ”Asociaţia Naţională pentru Progresul Persoanelor de Culoare” (National Association for the Advancement of Colored People) – susţin că Trump şi Giuliani, în colaborare cu grupurile de extremă-dreapta ”Proud Boys” şi ”Oath Keepers”, ”au conspirat pentru a incita o mulţime adunată (la Washington) să pornească în marş către Capitoliu şi să pătrundă în el”.

Conform aceloraşi reclamanţi, obiectivul asaltului a fost să împiedice Congresul să ratifice rezultatul alegerilor prezidenţiale, iar Trump, Giuliani şi cele două grupuri menţionate ar fi încălcat legea Ku Klux Klan, din anul 1871. Această lege a fost adoptată după războiul civil din SUA pentru a proteja afroamericanii eliberaţi din sclavie şi membrii Congresului în faţa grupurilor supremaţiste albe, precum Ku Klux Klan (KKK).

Şi alţi congresmeni democraţi, printre care Hank Johnson şi Bonnie Watson Coleman, sunt aşteptaţi să se ralieze plângerii penale.

Sursa: Agerpres

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  • Bai nu râde, că tâmpenia asta neomarxista este în ascensiune și se extinde la nivel global. Într-un alt articol recent, se poate remarca caracterul totalitar al acestei mizerii, unde Guvernul britanic, de exemplu, încearcă să ia măsuri pentru protejarea libertății de expresie în școli și universități, grav afectata de ofensiva stângii progresiste.

  • Cum sa nu rad bai? Le place lor sa se umple de penibil si mie imi place sa rad de ei. Se extinde la nivel global pe dracu. S-au creat false probleme la care sa puna botul fulgusorii societatii care jinduiesc la „adevaratul” comunism, nu cel care a fost incercat pana acum. In articolul amintit de tine se aminteste ca aceasta cultura a anularii nu e indreptata impotriva lui Lenin, Stalin etc. Nu e indreptata pentru ca foarte multi vestici au rezonat cu ideea comunismului, dar nu o pot spune cu voce tare pentru ca totusi, regimurile comuniste au omorat cateva zeci de milioane de oameni.
   Se extinde acolo unde li se permite si atat. Li se arunca o ciozvarta in scarba sa dea si ei cu votul unde trebuie si atat. Tot ce reusesc e sa radicalizeze o alta parte a societatii si sa contribuie la adancirea divizarii si sporirea animozitatii intre tabere.

  • Deci problema nu e adunatura de criminali fascisti trumpisti, care chiar a omorat oameni, ci „neomarxistii”?

   Hai ca ma uit si eu pe Sputnik, sa-mi pierd judecata si bunul simt, sa ajung postac rus ca tine.

 1. “ împotriva a două grupuri de extremă-dreapta supremaţiste albe“ hahahahah! “Supremațiste”? Limba romană cu femeia de serviciu? Era pakistaneza?

  • UEFA a decis, cu ajutorul lingvistilor, ca „black lives” se traduce in romana „vietile negre”, cand l-a achitat pe Coltescu. Dar acesti angajati Scanteia pretind ca stiu mai bine decat lingvistii si povestesc mereu de negrii de culoare.

   Banuiesc ca UEFA ar sti mai bine, dat fiind ca are milioane de membri negri si ca lucreaza la rezolvarea rasismului de Bucuresti. Dar scanteistii, care au vazut negru doar pe Netflix, pretind ca si ei stiu.

 2. Niste extremisti de stanga suparati, dau un judecata un grup politic, pentru ca n-au fost condamnati de Congres. Cand ei au atacat sedii ale politie si magazine, nu era nicio problema.

  • Numai republicanii au atacat democratia americana, incercand sa blocheze validarea lui Biden, incalcand legea.

   Trump l-a sunat pe secretarul de stat din Georgia si i-a cerut sa fabrice 11000 de voturi, frauda electorala flagranta. Democratii nu ar face asa ceva vreodata.

   Deci mananci c***t cu polonicul, postac mizerabil ce esti.