G4Media.ro

Trezoreria SUA: Oligarhii ruși știau de data invaziei din Ucraina și s-au…

Foto: Chelsea FC

Trezoreria SUA: Oligarhii ruși știau de data invaziei din Ucraina și s-au grăbit să-și transfere activele către copii, ca să scape de sancțiuni

Agenția de combatere a criminalității financiare a Trezoreriei SUA, FinCen, a publicat un raport intermediar privind rezultatele investigației referitoare la acțiunile oligarhilor ruși în perioada premergătoare invaziei rusești în Ucraina, transmite BBC.

Potrivit sursei citate, se pare că aceștia au știut din timp despre data invaziei rusești în Ucraina și și-au transferat activele pe numele copiilor lor pentru a scăpa de sancțiuni.

FinCen citează rapoarte ale altor structuri care descriu tranzacții suspecte cu miliarde de dolari în conturile și fondurile mai multor ruși.

La începutul lunii ianuarie, cotidianul britanic The Guardian, referindu-se la scurgeri de informații aflate la dispoziția redacției, a scris în detaliu despre acțiunile întreprinse de Roman Abramovici.

Potrivit publicației, chiar la începutul lunii februarie, cu trei săptămâni înainte de începerea războiului, a avut loc o reorganizare rapidă în zece conturi offshore ale lui Abramovici.

Din scurgeri rezultă că beneficiarii fondurilor cu active totale de cel puțin patru miliarde de dolari au fost cei șapte copii ai lui Abramovici, dintre care cel mai mic are nouă ani.

Printre active se numără și bunuri imobiliare, iahturi și avioane private.

Momentul în care a avut loc această activitate a coincis și cu avertismentele occidentale privind iminența unor sancțiuni împotriva oamenilor de afaceri apropiați de Putin în cazul unei invazii în Ucraina.

FinCen precizează că este vorba despre mai mulți oligarhi și elite rusești care au recurs la aceeași schemă. Dar numele altor persoane nu au fost încă făcute publice.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Pai si puradeii daca nu pot justifica bilioanele de ce nu se pot confisca