G4Media.ro

Trezoreria americană a înghețat active unui oligarh rus de peste un miliard…

Sursa foto: Unsplash / Arno Senoner

Trezoreria americană a înghețat active unui oligarh rus de peste un miliard de dolari

Trezoreria americană a anunţat joi îngheţarea unor active în valoare de peste un miliard de dolari aparţinând unei companii înregistrate în SUA, dar care aparţine de fapt oligarhului şi politicianului rus Suleiman Karimov, deja sancţionat de Washington chiar de dinaintea agresiunii Rusiei asupra Ucrainei, relatează AFP.

O investigaţie a autorităţilor americane a ”relevat că Suleiman Karimov a folosit o serie complexă de structuri legale şi de interpuşi pentru a-şi disimula interesele în Heritage Trust”, o companie cu sediul în statul american Delaware, stat care este fieful preşedintelui Joe Biden şi are un regim fiscal foarte avantajos pentru societăţile comerciale, atrăgând astfel numeroase companii străine.

Miliardarul Karimov se regăseşte din 2018 pe lista de sancţiuni a SUA pentru presupuse fapte de spălare de bani, iar în prezent se numără şi printre oligarhii ruşi sancţionaţi de UE după agresiunea rusă asupra Ucrainei.

sursa: Agerpres.ro, Sursa foto: Unsplash / Arno Senoner

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Redactia, s-au bulibasit comentariile. Sunt afisate comentarii de la alte articole, contorul de comentarii e gresit, si asta cam prin tot site-ul.

  2. De parcă rusului îi pasă de statul de drept. El nici nu înțelege ce-i aia.

  3. Geo Bidon gol s-a dat in petic. Mare minune ca mai are inca 30% dintre voturi. Cel mai probabil a masluit sondajele. S-a rostogolit la vale si la propriu si la figurat :))