G4Media.ro

“Trenul Țarului”: Rușii au construit o linie de fortificație de 30 de…

Captura X

“Trenul Țarului”: Rușii au construit o linie de fortificație de 30 de kilometri formată din peste 2.000 de vagoane de tren

Experții de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că așa-numitul „tren al țarului”, o fortificație cu o lungime de 30 de km între localitățile Olenivka și Volnovaha din regiunea ocupată Donețk, a fost probabil creat ca o linie defensivă împotriva viitoarelor ofensive ale Kievului, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

Raportul ISW notează că imaginile din satelit datate 10 mai 2023 și 6 și 10 februarie 2024 arată că trupele rusești au construit o linie lungă de vagoane în ultimele nouă luni, care se întinde de la Olenivka ocupată până la Volnovaha.

DeepState a raportat că forțele rusești au asamblat peste 2.100 de vagoane de marfă într-un tren de 30 km lungime.

Se pare că trupele rusești au început să asambleze “trenul țarului” în iulie 2023. Rușii intenționează probabil să îl folosească ca linie defensivă împotriva viitoarelor ofensive ucrainene.

Linia de cale ferată dintre Olenivka și Volnovaha se află la aproximativ șase kilometri de front, care, potrivit estimărilor ISW, se află la sud-est de satul Novomihailivka în cel mai apropiat punct al său, și este situată pe o secțiune a câmpului de luptă care era relativ liniștită atunci când forțele rusești au început construcția.

Analiștii au remarcat că forțele rusești au obținut recent câștiguri teritoriale minore în zonă.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...