G4Media.ro

Trendul tiny-house prinde la Sibiu. Până la 35 de mii de euro…

Sursa foto: Sursa foto: Livinginatiny.com

Trendul tiny-house prinde la Sibiu. Până la 35 de mii de euro pentru o locuință eco, în ton cu natura

Case cu o talpă la sol de până la 35 de metri pătrați, construite cu materiale sustenabile și cu mână de lucru locală este inițiativa Transilvanian Tiny House Sibiu, care promite imobile de vacanță de până la 35 de mii de euro, disponibile în aproximativ 3 luni, relatează Turnul Sfatului.

”Scopul lor este să redai spațiul naturii, să fie construite cu o amprentă de carbon mult mai redusă decât casele normale. În Sibiu, fiecare zonă e rasă de copaci și acoperită de betoane și asfalt și cred că asta poate fi schimbat.

În teorie, suprafața unei astfel de case trebuie să fie de sub 35 de mp, cam asta e definiția. În unele țări există legislație specifică, se referă la felul în care ocupi terenul. În unele zone poți rămâne pe roți, ești în continuare mobil, iar pentru a aviza un astfel de imobil nu ai nevoie de toate actele care se solicită în mod normal. Se pot construi și pe piloni, așa cum ne gândim să le construim noi.

E vorba de o construcție pe piloni înșurubați, astfel încât sub casă rămâne pășune. Pilonii nu au nevoie de beton, se folosește zero ciment în construcție„, explică coordonatorul Transilvanian Tiny House.

Cismaru spune că prin acest proiect se urmăresc două ”fire roșii”. Primul, noul imobil să se integreze în peisaj, pentru asta urmând să fie realizate mai multe modele. Al doilea aspect urmărit este partea de sustenabilitate: materialele de construcție sunt locale, pe cât posibil și în armonie cu natura.

Mai multe despre proiect, puteți citi în Turnul Sfatului. 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. 35 de mii de euro e foarte mult. iti poti construi casa din containere, cu tot confortul – apa, caldura, canalizare, lumina – cu mai putin de 20 de mii de euro.

  nu ai nevoie de autorizatie de constructie, iti trebuie doar o firma serioasa care sa aibe mai multe proiecte din care sa alegi. un container e cam 8000 de euro complet utilat, daca iei 2 e suficient, am vazut niste proiecte cu parter si etaj in L de sta pisica (mata fata diacritice e cam interpretabil) in coada.

 2. Foarte frumos poietic si hippy. Si acum sa devenim practici si logici: de unde se trag utilitatile? apa, curent ,canalizare? si cat costa in cazul improbabil in care chiar le face cineva?

 3. Vei locui intr-o cutie de 35mp si vei manca insecte.

  • Da mai gogule, dar caldura costa putin la asa casa microscopica. Si are loc si cireada de greieri inauntru.
   :-))

 4. Material sustenabil = chirpici (Adobe…)

 5. daca sub o casa, la umbra, poate fi pasune, atunci e la fel de posibil ca aluia care o construieste sa-i creasca par in palma

 6. Cu ce se incalzeste? Unde te kci/πshi ? Suspectez ca tot in natura 😆 De unde iti tragi curent electric? Apa rece de la raul din padure, dar apa calda??

  Un container e mai ieftin decat casa asta. Problema omenirii de 200.000 de ani e cu utilitatile.

 7. Si-ti mai vin și niște emanații toxice din container. Că nu au ținut parfum in el, deși și parfumul…