G4Media.ro

Trend controversat: Antivacciniști care s-au inoculat contra COVID încearcă să „anuleze” vaccinul…

Trend controversat: Antivacciniști care s-au inoculat contra COVID încearcă să „anuleze” vaccinul făcând băi cu borax

Persoane care nu cred în beneficiile vaccinului împotriva COVID-19, dar care s-au inoculat fie din cauza obligativității impuse de autorități sau angajator, fie datorită unor regului de sănătate publică implementate de oficiali, încearcă să se „detoxifice” făcând băi cu borax, după ce o înregistrare video recentă susținea că acestea pot elimina efectele vaccinurilor.

 • Boraxul („boratul de sodiu”, „diborat de sodiu decahidrat”) este un mineral din clasa boraților. Boraxul apare în natură sub formă cristalină sau masivă, asemănător anhidritului, gipsului sau sării geme. Boraxul ia naștere prin secarea prin uscare a lacurilor sărate, care sunt numite și lacuri de borax. Mineralul mai poate lua naștere prin sedimentare, sau mai poate fi întâlnit în coșurile vulcanilor.

Experții medicali atrag însă atenția asupra acestui tratament controversat, promovat prin intermediul rețelelor de socializare, afirmând că el „nu va anula vaccinul împotriva coronavirusului” și că, „odată ce o persoană este vaccinată, nu există cale de întoarcere.”

Un sfat controversat

Într-un videoclip postat pe platforma TikTok, și care a avut sute de mii de vizualizări, osteopata Carrie Madej din statul american Georgia a afirmat că o baie care conține bicarbonat de sodiu, săruri Epsom și agentul de curățare borax – folosit la curățarea metalelor, precum și în farmacii, cosmetică etc – va „detoxifia vaccinul” în cazul oricărei persoane care a fost inoculată împotriva coronavirusului.

„Soluția ei? O baie cu bicarbonat de sodiu pentru radiații și sare Epsom pentru otrăvuri,” a scris reporterul NBC Ben Collins pe Twitter. „Apoi, spune ea, adăugați borax pentru a curăța nanotehnologiile. (Nu faceți asta)”

NBC News a scris că nu este clar la ce se referă Madej prin „nanotehnologii,” dar într-un podcast numit „Reawaken America,” ea a susținut că există „un sistem de calcul lichefiat” în interiorul vaccinurilor împotriva coronavirusului. Osteopata a spus, de asemenea, că vaccinurile sunt „o poartă către transumanism.”

„Remediile și regimurile de detoxifiere au fost de ani de zile elementele de bază ale mișcării antivaccin,” a raportat Collins. „Cu mult înainte de COVID-19, antivacciniștii influenți și antreprenorii din domeniul sănătății alternative promovau tratamente nedovedite și uneori periculoase despre care susțineau că ar scăpa copiii de presupusele toxine care persistau după imunizarea de rutină din timpul copilăriei.”

Videoclipul lui Madej a fost eliminat de pe platforma TikTok (iar conturile sale de socializare par să fie inaccesibile), dar utilizatorii au putut să-l partajeze făcând așa-numitele Duets (dueturi), o funcție prin care internauții pot adăuga reacții sau context la un videoclip original. Unele dintre aceste duete, care au devenit și ele virale, enumeră ingredientele necesare pentru o „baie de detoxifiere” sau arată utilizatori care fac ei înșiși astfel de băi.

Experții citați de NBC News au afirmat încă că o astfel de baie ar putea irita pielea și ochii, dar nu va elimina efectele unui vaccin împotriva COVID-19.

Jurnaliștii l-au citat pe Dana Hawkinson, director medical pentru prevenirea și controlul infecțiilor în cadrul sistemului de sănătate al universității de stat din Kansas, care a spus că boraxul este „potențial caustic și dăunător.”

„Cred că probabil sunt oameni care încearcă să facă bani,” a afirmat Hawkinson despre băile cu borax. „Dacă cineva se gândea să o facă, aceste (tratamente) nu sunt deloc susținute de știință sau de date sau de ceva de această natură.”

Hawkinson a avertizat, de asemenea, persoanele care folosesc uleiuri esențiale pentru a trata sau a preveni COVID-19, lucru dezavuat de către US Food and Drug Administration (FDA). „Știm că acele uleiuri esențiale vândute la Walmart au fost legate și de o serie de infecții bacteriene foarte importante.”

O opinie similară a împărtășit și Angela Rasmussen, virolog și profesor adjunct la Universitatea din Saskatchewan (Canada), care a declarat: „Odată ce ești injectat, procesul salvator de inoculare a început deja. Nu poți dezactiva o sonerie. Pur și simplu nu este posibil din punct de vedere fizic.”

Potrivit National Library of Medicine, utilizarea abuzivă a boraxului implică o varietate de riscuri, inclusiv: iritații ale pielii, ochilor și respiratorii, probleme digestive, infertilitate, insuficiență renală, șoc și chiar moarte. De asemenea, FDA a interzis boraxul ca aditiv alimentar.

Men’s Health a scris că o căutare rapidă pe Facebook pentru termenul „borax” a aratat că oamenii folosesc borax ca „agent vindecător” și mai mulți utilizatori de TikTok promovează presupusele beneficii antivaccin ale băii. Termenul „baie de detoxifiere” are peste 1.5 miliarde de vizualizări colective de videoclipuri doar pe această platformă de socializare.

Revista l-a citat pe William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Centrul Medical al Universității Vanderbilt, care a afirmat: „Riscurile (băii) sunt minime. Puteți obține o curățare externă a pielii, dar aceasta nu va avea niciun efect asupra sistemului dumneavoastră imunitar, care a răspuns deja la vaccin.”

De asemenea, este imposibil „să anulezi” un vaccin după ce l-ați primit, a adaugat doctorul Schaffner, deoarece vaccinul stimulează sistemul imunitar să răspundă la COVID doar intern. „Baia sau tratamentul extern nu vor intra în corp.”

Potrivit specialistului, singura modalitate prin care organismul nu mai răspunde la vaccin este dacă A) suferiți de o boală gravă care vă slăbește sistemul imunitar sau B) un medicament imunosupresor. „Și chiar și atunci, sistemul tău imunitar va păstra probabil o parte din ‘amintirea’ vaccinării.”

Teoriile antivacciniștilor

Referindu-se la remediile controversate folosite în cazul coronavirusului, ziariștii de la The Guardian au vorbit și despre tratamentul cu ventuze, despre care grupurile antivacciniste au afirmat că poate elimina efectele vaccinurilor anti-COVID. (Potrivit Centro kinetic, terapia cu ventuze „implică plasarea unor cupe de sticlă sau cupe de silicon pe pielea pacientului pentru a crea un vid, astfel încât sangele este atras la suprafața pielii în anumite părți ale corpului care au nevoie de vindecare”.

Specialiștii au subliniat că această terapie cu ventuze nu are beneficii dovedite în cazul coronavirului. Cu toate acestea, mesaje care oferă instrucțiuni despre cum se poate „dezinocula” un vaccin prin acest tratament controversat au fost distribuite masiv pe rețelele sociale.

Jurnaliștii au afirmat că remediile de „detoxifiere” vaccinale nedovedite și uneori periculoase, inclusiv băile cu borax, dietele restrictive și suplimentele alimentare, au fost populare în cercurile antivacciniste de ani de zile. Rețelele de socializare, împreună cu rezistența politizată la mandatele de vaccinare COVID-19 impuse de guverne și companii din diferite părți ale lumii, au intensificat răspândirea dezinformarii.

TikTok, în special, a devenit o platformă pentru antivacciniștii influenți. Promovarea duetelor care includ mesaje antivaccin și tratamente controversate este văzută de unii experți ca un moment semnificativ în ceea ce privește influența din ce în ce mai mare reprezentată de rețelele de socializare în perioada pandemiei.

„Acest lucru ilustrează modul în care aceste comunități antivaccin se schimbă și promovează aceste afirmații spre persoanele vaccinate,” a declarat Ciaran O’Connor, analist la Institutul pentru Dialog Strategic, o organizație nonprofit din Londra dedicată studierii extremismului și dezinformarii.

Fapt pozitiv

În timp ce răspândirea „detoxificărilor” vaccinurilor anti-COVID a provocat îngrijorare în rândul experților, unii dintre aceștia susțin însă că acest lucru ar trebui să fie văzut ca un semn că obligativitatea vaccinurilor impusă de guvern și de unele companii funcționează.

„Cred că este de fapt un semn bun că aceste videoclipuri de genul Cum să-ți anulezi vaccinul au început să apară,” a afirmat Rasmussen. „Ele sugerează că mulți dintre acei oameni care spuneau anterior ‘vaccinurile sunt groaznice și nu le voi face niciodată’ de fapt le fac.”

Fără borax, Rasmussen a spus că baia nu este o idee dăunătoare după ce ai primit vaccinul, dar nu va face nimic pentru „radiațiile” sau „nanotehnologiile” inexistente.

„Faceți baie și relaxați-vă cu un pahar de vin, știind că sunteți ferit de o infecție virală potențial letală,” a adăugat specialista.

Reamintim că, la mijlocul lunii septembrie, președintele Joe Biden a anunțat că vaccinul anti-COVID sau un test săptămânal de depistare vor fi obligatorii în companiile americane cu peste 100 de angajaţi.

Acest anunţ, care se referă la mai mult de 80 de milioane de angajaţi din sectorul privat potrivit preşedinţiei, se adaugă la alte măsuri cum ar fi vaccinarea obligatorie pentru patru milioane de angajaţi ai statului federal şi pentru angajaţii companiilor de subcontractare. În acest moment, mandatul de vaccinare a fost însă blocat de judecători federali. Casa Albă a contestant decizia ancestor.

De asemenea, numeroase companii americane mari au anunțat că impun obligativitatea vaccinării pentru angajații lor, ele amenințându-i pe cei nevaccinați că fie vor fi suspendați fără plată, fie vor fi chiar concediați.

Până luni la prânz, Statele Unite au înregistrat 47.036.751 cazuri de infecții de COVID-19, cu o medie zilnică de 80.885 și cu o creștere de 11% în ultimele 14 zile.

Numărul spitalizărilor este de circa 46.000 de pacienți, în scădere cu opt procente în ultimele două săptămâni.

De asemenea, numărul deceselor provocate de coronavirus a coborât cu 16% în ultimele două săptămâni, ajungând la o medie zilnică de 1.133. De la începutul pandemiei și până în prezent coronavirusul a provocat 761.980 de decese în Statele Unite.

În același timp, aproximativ 226 de milioane de americani au primit cel puțin o doză de vaccin și cel puțin 195 de milioane au primit două, ceea ce înseamnă că 58,8% dintre americani sunt complet vaccinați.

SURSE: NBC News, Men’s Health, Kansas City News, The Guardian, New York Times, centrokinetic.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

76 comentarii

 1. Statul comite o grava eroare incercand sa-i opreasca, impiedice, forteze sa se vaccineze. Trebuie lasati sa moara.

  • Binele cu de-a sila nu face nimic bun, ci doar ridica suspiciuni. Este un mare păcat menționat în toate religiile și cărțile de căpătâi ale lumii. Încetați să mai faceți binele cu forța.
   Si diavolul are stofă de afacerist!

  • Ești un fascist, Istvan. Părerea mea.

  • Ai dreptate. Cine naiba v-a cerut să ne salvați împotriva voinței noastre?

  • Brian, nu e fascist. Eu chiar vreau să mă lase Istvan și cei ca el in pace. Nu le-a cerut nimeni ajutorul, nici măcar părerea.

  • Recomand băile cu smoală încinsă!

  • Nu e un bine cu de-a sila facut individului care refuza vaccinul. Incetati cu afirmatia asta gresita! Vaccinarea e un bine facut c e l u i l a l t , adica aproapelui si intregii societati.

  • @brian
   lasă-l, că el nu știe, că e…

  • Geo,
   Nu are logică ce spui, dacă se vaccinează altul îți cresc ție anticorpi ?
   E un clișeu fără noimă că te vaccinezi pentru societate. Vaccinul te pr.otejează pe tine, dacă mai pr.otejează.

  • Pr.ostia și aro.ganța celor care au fost vaccinați nu are limite ! Vaccinul nu crește IQ-ul, sunteți la fel de im.be.cili.
   O mare parte din cei care nu vor să se vaccineze sunt cei care au făcut boala cu sim.ptome uș.oare sauau fost asimpto.matici.
   O altă categorie sunt cei care au o rudă în vastă, părinte sau bunic, care a trecut lejer prin Covid.
   Cei pe care îi co.nsiderați voi reg.ula, cei care cred în conspirații, sunt un pr.ocent infim, nes.emni.ficativ.

 2. Nici producatorii de vaccinuri nu cunosc bine mecanismele sistemului imunitar daramite vaccinatii.

  • Gincobiloba inainte de vaccin si borax dupa. Si-ati dat jet la sute de ani de medicina

 3. Vaciinarea este gratuită cine dorește e bine cine nu își alege soarta.

  • Multi trebuie sa isi aleagă soarta la vreo 6 luni, repetat.

  • Corect! Cu o singură rectificare, vaccinarea e din bani publici.

  • @John… Te faci ca nu intelegi. La fel de gratuit (pt beneficiarul final) e si tratamentul, doar ca muuult mai costisitor over all.
   Mai luati o pauza mai baieti.

  • John e unul dintre idi otii care roiesc pe aici ca musca la ca cat. Eu nu inteleg ce cauti pros tule aici, de ce nu mergi sa mananci rahat pe site-urile lui Sosoaca, Simion, si alte canalii vaccinate care le spune imbeci lilor sa nu se vaccineze?!

  • @ Luis – Nu e chiar asa. Sunt perfect de acord, cine doreste, cine nu, aia e. Numai ca si nevaccinatii au, incontestabil, aceleasi drepturi ca si restul lumii, nu? Deci, ce facem cu toti imbolnavitii de covid nevaccinati (sa fim corecti, peste 80% din spitale sunt nevaccinati) care ocupa toate resursele sistemelor sanitare din lume, obturand accesul oamenilor care chiar au nevoie de acces la spitale si medicatie? Grea ecuatie, nu?

 4. Binele cu de-a sila nu face nimic bun, ci doar ridica suspiciuni. Este un mare păcat menționat în toate religiile și cărțile de căpătâi ale lumii. Încetați să mai faceți binele cu forța.
  Si diavolul are stofă de afacerist!

  • Care „bine”? Individual, colectiv? Pentru binele colectiv e bine ca virusul sa nu circule, indivizii sa nu transmita, colectivitatea trebuie sa functioneze ca sa fie mancare, servicii, am ajuns puternic dependenti unii de altii. Daca un „cineva” s-a gandit sa faca rau cu vaccinul, inseamna ca a pus gand rau rasei umane si nu e mare lucru de facut. Daca un individ nu interactioneaza bine cu vaccinul, e un fel de ghinion pentru el dar se sacrifica pentru specie. E dificil. Cred ca cineva care vede in mai multe dimensiuni relatia individ-colectivitate ar putea sa ne impace. Cand aud cuvantul colectiv eu ma gandesc numai la tragedii: incendiul, colectiva agricola, furtul pamanturilor, disparitia proprietatii…

  • @Oare?!
   Reiau: Nu e un bine cu de-a sila facut individului care refuza vaccinul. Incetati cu afirmatia asta gresita!

   Vaccinarea e un bine facut c e l u i l a l t , adica aproapelui si intregii societati.

 5. Din păcate unii antivacciniști recurg la tot felul de ”soluții”.
  Fapt e că baia de borax nu are cum să anuleze vaccinul împotriva coronavirusului și că, „odată ce o persoană este vaccinată, nu există cale de întoarcere.” Nu e cale de întoarcere, așa e. Urmezi vaccinări, unul, două trei…. câte ți se impun.

  • Sau devii martir si o sa te citeasca in biserica dupa cum spera o vecina de-a mea nevaccinata. Pe ea inca n-o citesc , desi a murit. L-a luat cu ea si pe barbat-su desi aveau intrari separate in casa si se certau toata ziua. Acum copilasii lor dragi le fac „casa” separat , pe motiv ca nu se intelegeau. Mamitii i-au cumparat doar lucruri noi, lui taica-su ii dau de pomana ce avea el prin casa. Pe el nici nu l-au dus la doctor, a murit acasa la 2 saptamani dupa ea, dar macar nu l-au ingropat in sac. Martiri, de.

  • Adi, se moare și de la vaccinuri, dar despre asta nu spune nimic presa. Eu de exemplu prefer să mor de covid? Am dreptul sau trebuie să mă vaccinez si eu ca să funcționeze vaccinul tău?

 6. De ce nu va detoxificati de vaccin cu acid sulfiric? Am auzit ar fi eficient 100%.

 7. „Antivacciniști care s-au inoculat contra COVID … Un antivaccinist nu se vaccineaza. Punct.

 8. Am crezut că povestea asta nu poate merge mai departe. În sfârșit, mi-am luat popcorn :))

 9. Când sunt atâția pro.ști pe lume, e și păcat să nu profiți.

 10. Inca o prostie din categoria cipuri, billgates, ozb-uri, etc.

 11. o cale mai usoara ar fi cu homeopatie , cristale, uleiuri esentiale asta mi se pare prea agresiva!

 12. Trebuie baut si dezinfectant pentru ca tratamentul cu borax sa fie eficient.

 13. Eu zic sa il bea, e mai rapid si mai eficient. Te detoxifica de toate si creste si inteligenta pe cap de locuitor.

  • Așa e Andrei, mai bine să se sinucidă decât să nu se vaccineze. Autonomia asupra propriului corp se aplică numai pentru avorturi și mutilarea genitală. Toți vaccinații sunt deștepți iar nevaccinații un fel de neandertali.

  • andrei

   Trebuie să te informez cu părere de rău, că vaccinul nu constituie dovadă de inteligență sau de cultură, în sine ( și nici inventatorii nu au prevăzut acest scop niciodată, cu toate că nu pot fi taxați ca fiind lipsiți de zel ). Se pare că ai o problemă de disonanță cognitivă – tensiunea care s-a instalat între așteptările tale și realitatea vizavi de efectul vaccinului – te face într-un fel să vrei să moară și capra vecinului, and youn wan it baad, bro. Deci nu, amice, fițuica verde nu este test IQ, de atâta timp trebuia să-ți dai seama de asta. Și cu cât mai înverșunat predici aici – de pe un podium închipuit de somitate – cu atât mai antipatic devii în fața multora.

  • Hai sa simplificam treaba!

   Propun sa ridicam absolut toate restrictiile, sa nu mai vorbim absolut deloc de virus, pe nicaieri. Practic sa lasam virusul in mod natural sa se dezvolte in populatia disponibila.
   Avem si vaccin la dispozitie, pt cine doreste. Gratuit.
   Asteptam cateva luni de zile si observam rezultatul.

   E OK asa?

  • Sardaukar
   După părerea mea umilă există măsuri, propuneri, mijloace care pot fi acceptate de întreaga populație, iar cei care nu au mijloace materiale trebuie ajutați. Vaccinarea exclusiv voluntară, masca, o anumită distanțare socială, evitarea mulțimilor, igiena personală, reducerea frecvenței de circulație a persoanelor care trebuie protejați ( vârstnici, anumite boli, etc. ) mișcarea în aer liber, alimentația sănătoasă, în general măsurile cu care oamenii se apără împotriva unei gripe severe sunt numai câteva din partea unui dilettant, ca mine. Am mai spus undeva, că cei care au trecut prin boală fără simptome severe, sunt ( ar fi ) – din punct de vedere imunologic – cei mai de studiat. Studiile și rezultatele făcute în rândul lor de cercetători din occident nu numai că nu sunt publicate, ele sunt ferite de opinia publică. Această presiune bigotă și singulară care se face în jurul vaccinării nu este de loc în concordanță cu rezultatele generale, și cu atât mai puțin cu efectele adverse ținute în mare parte în secret ( de cele posibile în principiu care încă nu au fost descoperite să nu mai vorbim, că nu avem ce.)
   La toate acestea se mai adaugă un discurs de superioritate arogată în mod gratuit și fără temei de către unii dintre cei vaccinați, de neințeles din partea unor oameni care ar trebui să se simtă protejați și feriți, o frustrare care nu se poate explica decât printr-o frică bolnăvicioasă reziduală. La toate acestea se mai adugă și faptul că peste toate acestea s-a lăbărțat politicul, clasa în care populația sondată are cea mai puțină încredere ( 4% -7 %, cei nevaccinați și vaccinați ) și care pare că tratează pandemia din punct de vedere utilitar și interes politic.
   Iar frustrarea mea rezidă în faptul că ori de câte ori am vrut să – mi exprim aceste opinii ( evident personale și fallibile ) am fost redus la tăcere. Discursul public este dirijat, trunchiat și canalizat într-o singură direcție. Habar nu am, dacă aceasta este intenția, dar efectul acesta este.

  • Brian,
   Ceea ce spui este de bun simt. Sa intelegi pericolul unui virus nou, sa te feresti, pe tine si pe cei din jurul tau, sa ai in general o atitudine un pic rezervata pentru a reusi sa intelegi cat mai mult din ce se intampla in jur, e de bun simt.
   Insa ce am invatat din pandemia asta e ca bunul simt sucomba primul si e inlocuit de ceea ce vedem acum. Poate ca e lipsa de educatie care conduce la o predispozitie spre manipulare, nu stiu exact …
   Poate ca niste exercitii mentale distopice, cum am propus eu, sa mai dezmorteasca un pic lucrurile. Nu de alta, dar sa nu le traim in realitate ( desi au murit multi oameni nevinovati in ultimele 2 luni , morti evitabile ! )

  • Brian
   +1
   Foarte bun comentariul.

   Aș mai adăuga și presiunea lipsită de orice logică șt.iințifică pe cei care au trecut lejer prin boală să se vaccineze.
   De ce e limitat cert.ificatul de boală la 180 de zile iar cel de vaccinare e nelimitat (în România) ?

 14. domnu’ novac, cu tot respectul, aveti idee ce inseamna „controversat”? altminteri da, o baie nu strica niciodata.

 15. Nu cu borax, eu am auzit că cu botox se rezolvă. Cică botoxul adună covidul în buze, după care îți tai puțin din dînsele, din buze, și ai scăpat!

 16. Deci solutia era sa faci baie cu boratul de sodiu. Si daca n-ai de sodiu merge si cu orice alt Borat.
  Neaparat in costumul de baie one piece. Is nice.

 17. Toți boratii fac baie cu borat.

 18. daca mai era ceva de dovedit…
  :))))))

 19. Un antivaccinist este la fel de informat că un provaccinist. Antivaccinistii nu sunt oameni proști, doar ca nu gandesc la fel ca ceilalți

 20. Sunteti toti amuzanti. Am ras cu lacrimi.

 21. O mare teapa chestia asta cu detoxul! Intrebati orice medic de toate terapiile alea detox si o sa vedeti ce va spune. Oameni buni, nu exista detoxifiere in sensul in care il prezita afacerea asta de facut bani, pentru ca da, asa-zisul detox nu este decat o afacere cu care prostesc credulii sa ii jupoaie de bani.

  • N-ai tu treaba…Detoxifierea e deja un concept notoriu si fundamentat pe baze stiintifice, dar nu in sensul pretins de capiatii astia cu borax. Pana si un banal diuretic intra la detox.

 22. Pentru mine fraza și ideea cheie din acest articol este afirmația „experților” : „odată ce o persoană este vaccinată, nu există cale de întoarcere.”
  De data asta chiar sunt de acord 100% cu „experții” citați, indiferent cine ar fi ei, de data asta chiar au spus adevărul, nu puteau să o spună mai bine de atât. Bravo, așa da.

 23. Sunt nebuni??? Boraxul ajuns în contact cu pielea sau ochii, precum și prin inspirare a prafului de borax produce inflamații. Ajuns prin înghițire în tractusul digestiv irită mucoasa, cantitățile mai mari fiind mortale.

 24. Niște descântece ceva sau vrăji făcute la vrăjitoare nu merg?

 25. No Significant Difference in Viral Load Between Vaccinated and Unvaccinated, Asymptomatic and Symptomatic Groups When Infected with SARS-CoV-2 Delta Variant

 26. Vai de capul lor de rataciti. Nu cu borax te cureti de vaccin, trebuie mers la vrajitoare sa te dezlege..

 27. Musiu Derian, nu e prima dată când scrii lucruri din comentariile mele și pe ale mele nu le afișezi. Dacă duci lipsă de idei și ești autor/moderator, ce cauți în comentarii? Ba chiar și numele de user l-ai preluat și ți-ai scris imediat un comentariu cu numele meu, iar comentariul meu nu a mai apărut. Ești dubios rău măi băiatule. Mă întreb dacă nu ți-e locul în altă parte.

 28. Adrian Novac o fi vârcolac?

 29. Tampeniile astea au fost discret introduse pe piata tot de „curentii” pro vaccin, ca o „portita de scapare”. Pe sistemul, da, vaccineaza-te, ca oricum te dai cu borax si esti ca si nevaccinat…..

 30. Astea-s rețete marca Fb-Radioșanț. Toți idi.oții s-au adunat acolo că n-au ce face și mor de plictiseală…

 31. Atatia destepti, atatea opinii.
  O intrbare simpla: pro sau contra vaccin anti-rabic la nevoie?

  • Draga @Gheorghe, intrebarea ta, desii logica, nu cuprinde substanta fenomenului manipulariii in masa … hai sa iti explic de ce:
   – nimeni nu se preocupa de nush` ce anti-rabic .. fiindca, nu exista milioane de smecheri la unison, pe intreaga planeta, care sa aibe ceva de castigat prin imprastierea de conspiratii si manipulari impotriva vaccinului anti-rabic, asta in conditiile in care acest vaccin anti-rabic ar fi stat in calea masinariei de facut bani, a milioane si milioane de oameni, si pentru toti exact in acelasi timp ….

   Si daca tot nu e clar, astazi in lume nu exista milioane de afaceri, etc care sa fie „deranjate” de vreun vaccin anti-rabic, inclusiv politicieni care profita (remember trump?) ,,,,, sau de ramele de ochelari, sau de faptul ca ti se cer n`spe mii de certificari nu stiu pe unde .. etc etc etc …. In concluzie, trilioane de medicamente, vaccinuri, vicii, substante pe care le ingeram zilnic, toate au disparut brusc din prim plan, doar un singur vaccin a devenit subiect tabu global, ti-am explicat mai sus de ce … BANIIIII, pentru bani, sute de milioane de oameni la unison, pe intreaga planeta fac orice!

 32. G4 cum nu ati „omis” știrea asta? După va mirați ca va etuf lumea în gura ca promotorii dezbinarilor.
  Comentariile de mai sus sunt pișu lumii🤣

 33. Bun, şi de unde ştiu deştepţii ăştia că guvernul n-a băgat cipuri şi-n borax?

  • corect! … la asta m-am gandit si eu …. eu am gasit cipuri in alchool chiar, …. iti dai seama cat de versat e bil geitz asta daca a pus cipe` dinalea si in fumul de la tigara!

 34. Clasic „false flag” și manipulare. Pentru 0.1% lobotomizați care visează pământ plat și chemtrails, îi băgăm la un loc și pe ăilalți 99,9% care-și pun întrebări legitime. Apropo, Singapore are acum, cu 85% vaxxed, mai mulți morți decât când nu exista vaxxu. Ce facem, tovarăși, dăm vina pe ăia 15%?

 35. Alertă generală: cipu’, băăă! L-au băgat ăștia peste tot, nimic nu mai e fără cip! Am dat-o naibii!…

 36. Paranoia nu a fost încă eradicată și nici nu sunt speranțe pentru viitor. A nega progresele uriașe ale medicinei înseamnă să gândești ca în Evul Mediu. Speranța de viață a crescut mult datorită medicamentelor și a vaccinurilor. Altfel eram descoperiți în fața atâtor boli care au decimat generațiile anterioare.
  A te gândi la o conspirație mondială pentru a decima populația planetei și a face mulți bani e o dovadă de paranoia cronică.

 37. Astia nu sunt cumva votantii psd’isti ? :)))))