G4Media.ro

Treizeci de pacienţi cu coronavirus vor fi transferaţi de la Spitalul din…

Treizeci de pacienţi cu coronavirus vor fi transferaţi de la Spitalul din Piatra Neamţ la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului ridicat de cazuri

Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi va primi, în cursul serii de joi, 30 de pacienţi confirmaţi cu coronavirus care erau internaţi la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, întrucât medicii nemţeni nu mai fac faţă numărului mare de cazuri, relatează News.ro.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Carmen Dorobăţ, a declarat, joi, că unitatea ieşeană va primi din judeţele învecinate pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, în special de la spitalele care nu mai au locuri.

Ea a spus că, în cursul serii, vor fi transferaţi la spitalul ieşean 30 de pacienţi cu coronavirus internaţi în prezent la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ.

„Numărul pacienţilor începe să crească în zona de nord-est. Am verificat condiţiile de muncă din spital şi zonele de risc pentru a îmbunătăţi circuitele. Urmează o perioadă grea“, a afirmat medicul Carmen Dorobăţ.

Conducerea Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ a decis transferarea bolnavilor la Iaşi, întrucât unitatea dispune de personal medical limitat. Spitalul are doar şapte medici de boli infecţioase.

Până joi la prânz au fost confirmaţi în judeţul Neamţ 202 pacienţi cu coronavirus.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat joi, că nu sunt secţii închise la spitalul din Piatra Neamţ, dar acestea funcţionează cu un personal la limită, după ce mai multe cadre medicale sunt infectate cu coronavirus sau în autoizolare. El a precizat că ministerul urmăreşte ca acest focar să nu se extindă.

Sursa foto: G4Media.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

 1. Dragi Tovarăși,
  Dar tov. Pretin al golanului Dracnea de ce nu a organizat un spital bun la Peatra Niamț?

  • Cam mic focarul asta, la ce darnic a fost ex-baronul pesedist Ouatu, cu imprastierea virusului.
   E drept, încă nu a ajuns la deplina maturitate bomba biologică plantata de el, si probabil nu o să îi declare morți de Covid pe bolnavii carora le-a pus capac Covidu’, ci morți de comorbiditati
   Speram sa nu depășească Suceava..

 2. oricum romania bugetara genereaza o putoare de miros de kakat…fiecare pentru el, in rest da-o in plm de tara de rahat…poate o fi si virusul asta bun la ceva, mai stii!!!…la cati prosti sunt in tara asta imi vine sa zic ca isi merita soarta cu varf si indesat…da poate mai incape ceva…hahahaha

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.