G4Media.ro

Treizeci de migranți sunt blocați la frontiera Poloniei cu Belarus de peste…

Treizeci de migranți sunt blocați la frontiera Poloniei cu Belarus de peste o lună

Aproximativ 30 de migranţi sunt blocați la frontiera Poloniei cu Belarus, unde se află de o lună, a anunţat Poliţia de Frontieră poloneză, pe fondul unei dispute între cele două ţări în legătură cu migranţii şi sancţiunile europene contra Minskului, transmite Reuters.

Migranţii sunt campaţi lângă satul Usnarz Gorny şi primesc produse de strictă necesitate de la forţele belaruse, au scris oficialităţi poloneze pe Twitter.

Informaţia nu a putut fi verificată din surse independente, întrucât Polonia nu le permite jurnaliştilor şi lucrătorilor umanitari să se apropie de migranţi.

Soarta acestor migranţi, cărora nu li se autorizează intrarea în Polonia, a provocat o vie dezbatere în rândul opiniei publice poloneze.

Preşedintele polonez Andrzej Duda a declarat joi stare de urgenţă în regiunea frontalieră cu Belarus, în contextul tentativelor de intrare ilegală a migranţilor în Uniunea Europeană, venind dinspre Belarus.

Lituania, Letonia şi Polonia au raportat creşteri substanţiale ale numărului de migranţi care au ajuns pe teritoriile lor plecând din Belarus. Cele trei state, care sunt membre ale Uniunii Europene, l-au acuzat pe liderul belarus Aleksandr Lukaşenko că pune presiune asupra UE în scopul ridicării sancţiunilor economice impuse Belarusului.

sursa: Agerpres.ro, sursa foto: Grupul PPE

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. Pe cât punem pariu ca niciunul nu are acte, după ce au învățat de la oengiști să le declare pierdute?
    Toți mint cu privire la țara de origine, identitate, vârsta, pentru a nu fi returnați