G4Media.ro

UPDATE Trei minori care plănuiau un „atentat islamist” în Germania, arestați preventiv…

Sursa foto: Twitter/ Police NRW DU - @polizei_nrw_du

UPDATE Trei minori care plănuiau un „atentat islamist” în Germania, arestați preventiv (procuror)

Trei minori suspectați de pregătirea unui atac terorist islamist în Germania au fost arestați și plasați în arest preventiv în weekendul de Paște, a anunțat vineri justiția germană, citată de agenția AFP.

Mandatele de arestare vizează trei tineri, două fete de 15 și 16 ani și un băiat de 15 ani din Renania de Nord-Westfalia (nord-vest).

Aceștia sunt suspectați că „au planificat un atac terorist de motivație islamistă și că au recunoscut că sunt gata să-l comită”, potrivit unui comunicat al parchetului din Düsseldorf (vest).

Publicitate electorală

Cotidianul german Bild susține că adolescenții plănuiau să atace polițiști și biserici cu cuțite și cocktailuri Molotov în numele Statului Islamic (EI).

“S-au gândit să obțină arme de foc”, adaugă ziarul.

Autoritățile germane sunt în gardă în ceea ce privește amenințarea islamistă, mai ales de la începutul conflictului din 7 octombrie 2023 dintre Israel și mișcarea islamistă Hamas.

Într-un interviu acordat cotidianului german Süddeutsche Zeitung imediat după atentatul de la Moscova de la sfârșitul lunii martie, ministrul de interne Nancy Faeser a subliniat că „pericolul terorismului islamist rămâne acut” în Germania.

Autoritățile sunt cu atât mai mult în alertă cu cât Germania se pregătește să găzduiască turneul european de fotbal (14 iunie-14 iulie).

În acest interviu, Faeser a declarat că „în prezent, cea mai mare amenințare islamistă în Germania provine din partea Statului Islamic – Provincia Khorassan (EIK)”.

În ultimele luni, în Germania au fost efectuate două raiduri care au vizat presupuși membri ai acestei ramuri a grupării teroriste.

Doi jihadiști afgani suspectați că plănuiau un atac în apropierea Parlamentului suedez au fost arestați în Turingia (în estul Germaniei) la 19 martie.

Iar la sfârșitul lui decembrie 2023, trei presupuși islamiști au fost arestați, fiind suspectați că au plănuit un atac de Anul Nou asupra catedralei din Köln (vest) cu ajutorul „unei mașini”.

Până în prezent, cel mai sângeros atac jihadist pe teritoriul german datează din decembrie 2016, când un atac cu camion revendicat de gruparea Stat Islamic a ucis 12 persoane într-un târg de Crăciun din centrul Berlinului.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează