G4Media.ro

Trei licee şi trei grădiniţe din Deva nu au nici acum căldură…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Trei licee şi trei grădiniţe din Deva nu au nici acum căldură în calorifere

Trei licee şi trei grădiniţe din municipiul Deva nu dispun încă de agent termic pentru asigurarea căldurii la caloriferele din sălile de clasă, transmite Radio Timișoara, citată de Rador.

Unitățile de învăţământ au fost cuprinse însă într-un program de investiţii al primăriei, care prevede instalarea unor centrale termice pe gaz metan.

Până acum au fost montate centrale termice la colegiile ‘Decebal’ şi ‘Regina Maria’, precum şi la Liceul de Arte, fiind pusă în funcţiune şi instalaţia de încălzire de la Liceul Tehnologic ‘Transilvania’.

Potrivit autorităţilor locale, sunt aproape de finalizare şi dare în funcţiune centralele termice de la Liceul cu Program Sportiv ‘Cetate’ Deva – unde funcţionează deja două centrale. Cea de-a treia centrală termică va fi pusă în funcţiune sâmbătă, iar ultima va fi pornită începând de săptămâna viitoare.

Proiectele de montare a centralelor termice la alte unităţi de învăţământ se află în diferite stadii de execuţie, o mare parte din investiţii fiind planificate să se încheie până la sfârşitul acestui an.

“La Colegiul Tehnic Energetic ‘Dragomir Hurmuzescu’ vor fi pornite centralele în toate cele trei amplasamente până la finele acestui an. La Liceul Tehnologic ‘Grigore Moisil’ cazanele sunt puse pe poziţie şi vor fi pornite în termen de două săptămâni. La grădiniţele de pe strada Scărişoara şi Aleea Patriei centralele vor fi pornite în maximum două săptămâni. La grădiniţa de pe Aleea Teilor centrala va fi pornită la începutul lunii ianuarie 2022. La Liceul Teoretic ‘Teglas Gabor’ va fi semnat, de către unitatea de învăţământ, contractul de atribuire a lucrărilor, urmând ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp”, precizează reprezentanţii primăriei.

În şcolile în care nu este căldură cursurile se desfăşoară online pentru elevii de gimnaziu şi liceu, iar copiii din ciclul primar sunt prezenţi la clase în săli încălzite cu aparate de aer condiţionat.

sursa: Radio Timișoara/ Rador

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Am mers asta vara cu ea. Inghesuiala, se deschideau doar doua gemulete foarte mici, ne sufocam acolo. Bine ca o schimba.

  2. Nu mai era nimic de rezolvat in Deva?