G4Media.ro

Trei jurnalişti independenţi au fost condamnaţi în Vietnam la pedepse cu închisoarea…

Trei jurnalişti independenţi au fost condamnaţi în Vietnam la pedepse cu închisoarea între 11 şi 15 ani pentru propagandă împotriva statului / Țara este condusă de Partidul Comunist, care menţine o cenzură strictă asupra media şi nu tolerează criticile

Un tribunal din Vietnam a condamnat marţi la pedepse cuprinse între 11 şi 15 ani de închisoare trei ziarişti free-lance, cunoscuţi pentru luările lor de poziţie critice la adresa guvernului. Cei trei au fost găsiţi vinovaţi de propagandă împotriva statului, relatează Reuters.

Cei trei – Pham Chi Dung, Nguyen Tuong Thuy şi Le Huu Minh Tuan – au fost condamnaţi pentru că au „produs şi difuzat materiale şi informaţii în sprijinul opoziţiei faţă de stat”, în urma unui proces care s-a desfăşurat în oraşul Ho Chi Minh şi care a durat o singură zi, a indicat Ministerul vietnamez al securităţii publice.

Dung, condamnat la 15 ani de închisoare, a înfiinţat în 2014 Asociaţia independentă a jurnaliştilor din Vietnam, care potrivit poliţiei a vizat schimbarea regimului. Ceilalţi doi au primit câte 11 ani de detenţie.

Articolele scrise de cei trei au urmărit „distorsionarea şi defăimarea administraţiei populare şi violarea intereselor Partidului Comunist din Vietnam şi ale statului”, precizează ministerul citat, care mai subliniază că este vorba de „activităţi deosebit de periculoase care dacă nu sunt oprite pot afecta securitatea naţională”.

Amnesty International a remarcat ca reacţie la sentinţele anunţate că „severitatea acestora arată cât de departe au mers cenzorii din Vietnam, până şi după propriile standarde profund represive”.

În pofida amplelor reforme economice şi a unei tot mai mari deschideri faţă de schimbările sociale, Partidul Comunist la putere în Vietnam menţine o cenzură strictă asupra media şi nu tolerează criticile.

Partidul conducător şi-a intensificat campania antidisidenţă în perspectiva congresului cincinal prevăzut să aibă loc mai târziu în ianuarie, notează Reuters.

Sursa: Agerpres

Image by Leon_Ting from Pixabay 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Puscarie si pentru madama aia de la TVR pentru ca a girat o emisiune a unor circari care cica a atentat la siguranta nationala!

  Adica nu Teodosie incalca legea ci Garcea!

  si apoi in China nu este la fel?

  dar in Coreea de Nord!

  noi sa ramanem mai prejos?

 2. In comunism, jurnalistii traiesc intre ciocan si nicovala. Daca aproba mafia la vedere sau tacit precum la noi, sunt arestati, daca critica partidul comunist si anti-mafie iar sunt arestati.

 3. Astia-s mai nebuni ca Petrov sau Avarie. Bruh, e una sa trimiti un mesaj ferm si e alta sa-i calci cu bulldozerul. Chiar si tradatorul de Assange a scapat mai ieftin.
  Libertatea de exprimare e esentiala, oricat de revoltatoare ar fi unele articole sau declaratii politice. In afara instigarii la violenta credibila sau vulgaritate intentionat excesiva „lasa-i bre ca nu conteaza”.
  La noi ce e urat ca ale siteuri sterg tot din surse deschise dupa cateva luni. Destept, subtil si foarte coroziv, pentru ca nu se mai poate stabili in mediul public lantul probabil al evenimentelor si cauzele acestora.
  Oricum fiecare om are propriul lui echo-chamber care ii limiteaza gandirea la zona lui de confort. Subsemnatul inclusiv.

 4. !Paytriot

  Domnia voastra are bunavointa sa traduca pentru aia cu iq de 61,9999, adica subsemnatul ce a vrut sa transmita lumii prin fraza: *Oricum fiecare om are propriul lui echo-chamber care ii limiteaza gandirea la zona lui de confort. Subsemnatul inclusiv.?* ca nu toti idiotii inteleg ideea in cauza!

  Subsemnatul inclusiv.

 5. voi sterge cuvantortodox punct info, voi desfiinta TVR, Maica Domnului era mama surogat