G4Media.ro

Trei germani suspectați de spionaj în favoarea Chinei au fost arestați

sursa foto: captura video

Trei germani suspectați de spionaj în favoarea Chinei au fost arestați

Trei germani suspectați de spionaj pentru serviciile secrete chineze (MSS) au fost arestați luni în vestul Germaniei, a anunțat Parchetul federal într-un comunicat.

În cazul celor trei persoane, identificate ca fiind Herwig F., Ina F. și Thomas R., există “suspiciunea puternică” de colaborare cu un serviciu secret chinez începând cu dată anterioară lunii iunie a anului 2022, a afirmat parchetul, este responsabil de cazurile de spionaj în Germania, potrivit Le Figaro.

Cei trei germani, suspectați că au lucrat pentru Ministerul chinez al Securității de Stat (MSS), au fost arestați la Düsseldorf și Bad Homburg, în vestul țării. Domiciliile și locurile lor de muncă au fost percheziționate, potrivit comunicatului de presă.

„Thomas R. lucra ca agent pentru un membru al MSS în China. Pentru acesta, el a colectat informații în Germania cu privire la tehnologii inovatoare care ar putea fi folosite în scopuri militare”, a precizat procurorul general.

În acest scop, el a folosit cuplul Herwig F. și Ina F., care dețin o companie în Düsseldorf, ca intermediar pentru cooperarea între persoane din lumea științei și a cercetării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează